Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Η επαναδιαπραγμάτευση και τα κούφια λόγια του Σαμαρά για τις περικοπές στις συντάξεις.

Ήτανε ξημερώματα Πέμτης όταν ο κ.Σαμαράς κάνοντας δηλώσεις για τις περικοπές των συντάξεων ανέφερε με δραματικό τρόπο την δύσκολη διαπραγμάτευση που έκανε ο ίδιος με την Τρόικα. Και οι δηλώσεις του ανάλογες σε σημείο μάλιστα να νομίζει κανείς οτι μόνο ο κ.Σαμαράς ενδιαφέρεται για τους συνταξιούχους.(http://www.nd.gr/web/12001/press/-/journal_content/56_INSTANCE_Rb5c/36615/889872)

Η πραγματικότητα όμως είναι σκληρή και για ακόμη μια φορά φάνηκε η υποκρισία του κ.Σαμαρά.Διότι χρησιμοποιώντας τον πραγματικό πόνο των συνταξιούχων προσπαθούσε να κερδίσει μερικά ψηφαλάκια.Κόστισε πολύ στην Ελλάδα η υποκρισία του κ.Σαμαρά. Ο Γιώργος Παπανδρέου καταλαβαίνοντας απο πολύ νωρίς για το πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα με την Τρόικα πρότεινε απο τον Ιούνιο του 2011 την συγκυβέρνηση στον κ.Σαμαρά αλλά οι κομματικοί μηχανισμοί και των δυο κομμάτων απέτρεψαν αυτή την πρωτοβουλία κάτι το πληρώνει η Ελλάδα πολύ ακριβά σήμερα.

Το αποτέλεσμα είναι η περαιτέρω μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων ξεκινώντας φέτος απο τις συντάξεις Μαίου για να βρεθούν τα 325 εκατομμυρία Ευρώ που είναι τα εξής:

Για ποσό σύνταξης πάνω από 1.300 ευρώ, θα επέλθει μείωση 12% για όλα τα ταμεία πλην του ΝΑΤ. Για το ΝΑΤ προβλέπεται μικρότερη μείωση 7%. Οι επιπτώσεις, όμως, ίσως είναι ελαφρώς ηπιότερες απ' όσο προβλέπονταν. Για παράδειγμα, κάποιος που παίρνει σύνταξη 1.500 ευρώ, θα την δει να μειώνεται κατά 12% για το ποσό πάνω από τα 1.300 ευρώ. Μειώνεται δηλαδή κατά 24 ευρώ.
 
"Μαχαίρι" όμως έρχεται και στις επικουρικές. Οι μειώσεις που έχουν "κλειδώσει" θα είναι κλιμακωτές και θα έχουν ως εξής:

-        από 200 ευρώ - 250 ευρώ μείωση 10%

-        από 251 ευρώ - 300 ευρώ μείωση 15%


-        από 301 ευρώ και άνω μείωση 20%.


Στο ίδιο πακέτο μέτρων περιλαμβάνονται και περικοπές στα πολυτεκνικά επιδόματα. Συγκεκριμένα, προτείνεται να μειωθεί το πλαφόν οικογενειακού εισοδήματος για δικαιούχους τρίτεκνους και τετράτεκνους και από τα 55.000 ευρώ που είναι σήμερα, να πάει στα 45.000 ευρώ. Το επίδομα αυτό για τους τρίτεκνους ανέρχεται στα 265 ευρώ το μήνα και για όσους έχουν 4 παιδιά στα 309 ευρώ το μήνα. Όσοι έχουν περισσότερα από 5 παιδιά θα συνεχίσουν να παίρνουν το πολυτεκνικό επίδομα.

Αυτή την επαναδιαπραγμάτευση επικαλούνταν ο κ.Σαμαράς στην περίοδο της διακυβέρνησης Παπανδρέου και αποδείχθηκε σήμερα το πόσο ανίκανος είναι να κυβερνήσει την Ελλάδα. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: