Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ανίκανος να κυβερνήσει ο Σαμαράς!!

 
   Ο Σαμαράς υπέγραψε το Μνημόνιο ΙΙ αλλά με μια καθυστέρηση 8 μηνών περίπου.Και το λέμε αυτό διότι ο Γιώργος Παπανδρέου βλέποντας σωστα ως ένας διορατικός πολιτικός που είναι είχε καταλάβει οτι το Μνημόνιο ΙΙ δεν θα μπορούσε να ψηφιστεί μόνο με το ΠΑΣΟΚ.Αυτός είναι και ο λόγος που τον Ιούνιο του 2011 είχε ζητήσει απο τον κ.Σαμαρά να συγκυβερνήσουνε έτσι ώστε να μπορέσει να ψηφιστεί το Μνημόνιο ΙΙ και να γλιτώσει η χώρα την χρεωκοπία απο τότε.

Αλλά η τότε στάση του Σαμαρά απέδειξε σήμερα πόσο ανίκανος πολιτικός είναι και μάλιστα όταν θέλει να γίνει και Πρωθυπουργός.Τότε ο κ.Σαμαράς εγκλωβισμένος στον κομματικό του σωλήνα έλεγε στην συζήτηση στην Βουλή για τον Εφαρμοστικό νομο του Μεσοπρόθεσμου οτι δεν πρόκειται ούτε με 300 βουλευτές να ψηφίσει το Μνημόνιο.

Διαβάστε παρακάτω το απόσπασμα της ομιλίας του στην Βουλή: 
 
"  Τρίτον, ακούμε τώρα να μας... «απειλείτε», ότι θα φέρετε τη νέα δανειακή Σύμβαση, το λεγόμενο Μνημόνιο-ΙΙ, με 180 ψήφους. Μάλιστα υπουργός της Κυβέρνησής σας είπε ότι η ψήφιση με 180 δεν απαιτείται από το Σύνταγμα, αλλά θα το κάνετε για να πιέσετε την Αντιπολίτευση. Δηλαδή για να την εκβιάσετε…
            Μην κουράζεστε. Σας το λέμε ξεκάθαρα και σας το λέμε από τώρα, για να κάνετε τους λογαριασμούς σας. Εμείς, αν δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά η κατεύθυνση της Πολιτικής, θα το καταψηφίσουμε και τότε.
Και με 180 και με 250 και με... 300 να το φέρετε!            
            Το καταλάβατε;
            Αν έχουν γίνει αλλαγές, αν έχει επιτραπεί στην Ελλάδα να αναπνεύσει και στην Οικονομία να ανακάμψει, θα το ψηφίσουμε ακόμα και ως απλό νόμο να το φέρετε. Τόσο απλό.
            Βέβαια εγώ βγάζω ένα συμπέρασμα ακούγοντας για 180: Ότι ετοιμάζεστε να αποδράσετε μέσα από πρόωρες εκλογές! Γιατί γνωρίζετε άριστα τη θέση μας από ανύποπτο χρόνο: εκβιασμούς δεν δεχόμαστε.
Εκτός αν εκείνο που δεν σας άφησαν οι δικοί σας να κάνετε, δηλαδή να παραιτηθείτε πριν λίγες μέρες, τώρα θέλετε να το κάνετε, ζητώντας 180.
Μα καλά, τέτοια μανία παραίτησής έχετε;
            Για να σοβαρευτούμε: Με βάση το Σύνταγμα, 180 ψήφοι απαιτούνται μόνο στην περίπτωση εκχώρησης εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Έχετε συνομολογήσει τέτοιο πράγμα;"
 
Αυτά έλεγε ο Σαμαράς τότε τον Ιούνιο του 2011 διότι σήμερα υπέγραψε κάτι πολυ διαφορετικό.Ο Παπανδρέου μπορεί να παρέδωσε την Πρωθυπουργία του στον κ.Παπαδήμο αλλά αυτό που υποσχέθηκε στην Μερκοζί στις Κάννες το έκανε και ήταν να αναγκάσει τον Σαμαρά να στηρίξει το Μνημόνιο ΙΙ αλλά και να το εφαρμόσει μέσω μιας συγκυβέρνησης.
 
 Διαβάστε παρακάτω το απόσπασμα της επιστολής του στην Τρόικα: 
 
" Αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο και τη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία. "
 
Αυτή η μεταστροφή του Σαμαρά δείχνει το πόσο ανικανος πολιτικός είναι αλλά επίσης δέιχνει το πόσο ικανός και διορατικός πολιτικός είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: