Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Πάρτυ με τις επιχορηγήσεις του ΕΣΠΑ καταγγέλει ο πρόεδρος της Αρχή Καταπολέμησης «μαύρου χρήματος» κ.Νικολούδης.

 
  Συνολικά, 223 εκατομμύρια ευρώ κατέσχεσε η Αρχή Καταπολέμησης «μαύρου χρήματος» το 2011 εκ των οποίων τα 73 εκατομμύρια ευρώ έχουν δεσμευτεί λόγω φοροδιαφυγής όπως είπε ο πρόεδρος της Αρχής Παναγιώτης Νικολούδης στα μέλη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

 Τέτοιες ενέργειες εαν συνεχιστούν θα λειτουργήσουν ως εκτονωτική βαλβίδα του θυμού της κοινωνίας των πολιτών σήμερα οι οποίοι κινούνται στα οριά τους οι περισσότεροι.Η ουσία είναι όμως οι αναφορές υπευθύνων προσώπων όπως ο κ.Νικολούδης να λαμβάνονται υπ'οψιν απο τους αρμόδιους υπουργούς.Κάτι το οποίο δεν γίνεται απο οτι φαίνεται απο τον υπουργό Ανάπτυξης κ.Χρυσοχοίδη για αυτό προφανώς ο κ.Νικολούδης έκανε την σχετική αναφορά για το πάρτυ που γίνεται στα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Αρχής είπε ότι «γύρω από το ΕΣΠΑ και τα αρκετά δισ. που πρόκειται να δοθούν και που είναι χρήματα του ελληνικού δημοσίου και της Ε.Ε., αρχίζει να στήνεται ένα πάρτι» και παρέθεσε συγκεκριμένα που αποδεικνύουν τις «αλχημείες» ορισμένων προκειμένου να πάρουν επιδοτήσεις που δεν δικαιούνται.

Το παρακάτω αναλυτικό παράδειγμα αποδικνύει του λόγου το αληθές:

 «Ένας ενδιαφερόμενος θέλει να πάρει επιχορήγηση από το ΕΣΠΑ, το επάγγελμά του είναι πολιτικός μηχανικός και πρώην τοπικός άρχων μιας επαρχιακής πόλης, με δηλούμενο εισόδημα 19.000 ευρώ, από ακίνητα και ατομικό εισόδημα 911 ευρώ, -άραγε δεν ντράπηκε τη στιγμή που το έγραφε; Ωστόσο, διαθέτει μια τουριστική και κατασκευαστική επιχείρηση και ετοιμάζεται να ζητήσει επιχορήγηση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και η προετοιμασία του είναι η εξής: Παίρνει επιταγές από άλλες τράπεζες, που έχει καταθέσεις, τις καταθέτει σε μια συγκεκριμένη τράπεζα και κάθε φορά που καταθέτει μια επιταγή παίρνει απόδειξη ότι κατέθεσε το ποσό των 250-300-400 χιλιάδων ευρώ, ακολούθως στέλνει τα χρήματα στη Γερμανία και συγκεντρώνοντας όλες αυτές τις αποδείξεις φαίνεται να έχει συμμετοχή ιδίων κεφαλαίων που ξεπερνά κατά πολύ το ένα εκατομμύριο ευρώ. Ο συγκεκριμένος που αναφέρω μάλλον, αποβλέπει στην επιχορήγηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολούδης.

Σε άλλη περίπτωση – σύμφωνα πάντα με τον κ. Νικολούδη – «εμφανίζεται γνωστός επιχειρηματίας, πηγαίνει σε μια τράπεζα και καταθέτει 1.200.000 ευρώ στο όνομα τρίτου. Τον ρωτούν από την  τράπεζα γιατί καταθέτει αυτά τα χρήματα και ο επιχειρηματίας απαντά ότι είναι φίλος του και πρόκειται να πάρει επιχορήγηση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και θέλει να εμφανίσει  ότι έχει ίδια κεφάλαια κατατεθειμένα στην τράπεζα. Οπότε καταθέτει το 1.200.000 ευρώ ο επιχειρηματίας, βρίσκεται εκεί και ο τρίτος, του οποίου γίνεται στο όνομά του η κατάθεση παίρνει την απόδειξη και ο επιχειρηματίας αναλαμβάνει και παίρνει ξανά τα χρήματα στο λογαριασμό του, προφανώς, γιατί δεν έχει εμπιστοσύνη να τα αφήσει στο λογαριασμό του τρίτου, ούτε μια μέρα. Αυτό είναι ένα κενό στη νομοθεσία μας».


Το ερώτημα που γεννάται είναι γιατί αυτές τις λαμογιές δεν τις έχει πάρει χαμπάρι ακόμη ο κ.Χρυσοχοίδης? Και σήμερα δυστυχώς για αυτόν δεν υπάρχει Παπανδρέου για να κρυφτεί απο πίσω του και να λέει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης οτι δεν τον άφησε να κάνει την δουλειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: