Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Κωλοτούμπα του Τρύφωνα Αλεξιάδη. Υλοποιεί την απόφαση του Παντελή Οικονόμου το 2011 για την μεταφορα του ΥΠΟΙΚ στου ΚΕΡΑΝΗ.

                     
 Ο Τρύφων Αλεξιάδης ακολουθώντας τις κωλοτούμπες των Τσίπρα-Καμμένου ανακοίνωσε σήμερα την προθεσή του για την μεταφορά υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών που είναι στο Συνταγμα , να μεταφερθούν στα κτίρια ΚΕΡΑΝΗ στου Ρέντη.
 
Μάλιστα για να υπερασπιστεί την αποφασή του κατηγόρησε τους πρώην υπουργούς Οικονομικών λέγοντας τα εξής: ".........Είναι μία απόδειξη του τι σημαίνει για την κυβέρνηση η εξοικονόμηση δαπανών από τομείς όπου αυτό μπορεί να γίνει. Και είναι μια ερώτηση για τους προκατόχους στο Υπουργείο, που επέλεξαν απολύσεις υπαλλήλων, καταργήσεις υπηρεσιών κλπ. αντί για την αυτονόητη αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας..........".
 
Ξεχνάει όμως οτι η απόφαση αυτή ήτανε του Παντελή Οικονόμου ,Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου τον Νοέμβριο του 2011.
 Η αποφασή του τότε έλεγε οτι, στο κτίριο θα στεγαστούν οι κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών εκτός από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, γεγονός που θα σημάνει τη μετεγκατάσταση περίπου 2.300 υπαλλήλων του υπουργείου οι οποίοι εργάζονται σήμερα σε δύο ακίνητα επί της οδού Καραγιώργη Σερβίας (αριθμός 6 και 8) και σε περισσότερα από 50 διάσπαρτα ακίνητα στο Κέντρο της Αθήνας.
 Τα ενοίκια που κατέβαλλε τότε το ελληνικό Δημόσιο για τη στέγαση αυτών των υπηρεσιών ξεπερνούσαν τα 7 εκατ. ευρώ, ενώ το ενοικιοστάσιο για το κεντρικό κτίριο της Καραγιώργη Σερβίας έληγε στο τέλος Δεκεμβρίου, κάνοντας τους σχεδιασμούς μεταστέγασης τότε να έχουν άμεσο χαρακτήρα.

Τότε υπήρχανε μέγάλες αντιδράσεις των εργαζομένων. Ο σύλλογος εφοριακών Αττικής και Νήσων [όπου ήτανε πρόεδρος αργότερα και ο σημερινός Υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης], έστειλε εξώδικο στην ηγεσία του τότε Υπουργείου Οικονομικών για την αντιθεσή τους στην μεταφορά αυτή.
 
Το ίδιο ανέφερε και πρίν λίγες μέρες και το συνδικαλιστικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ - ΑΣΚΙ εφοριακών.
 

Φυσικά πρίν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε και επερωτήσεις στην Βουλή. Θα ήτανε χρήσιμο να ρωτούσε κάποιος τον Τρύφωνα Αλεξιάδη εαν αυτά που κατηγορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Μάρτιο του 2013 έχουνε γίνει σήμερα.

 
 
 
Είναι προφανές οτι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας, ο Αλεξιάδης τον Νοέμβριο του 2011 με λαικίστικο τρόπο προσπαθούσανε να συλλέξουνε ψηφαλάκια.
 
Άλλη μια αυταπάτη θα μας πει πάλι ο Αλέξης Τσίπρας !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: