Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

Ποίος είναι το δεξί χέρι του πρώην υπουργού Αιγαίου κ.Αριστοτέλη Παυλίδη?


Ονομάζεται Φώτης Μανούσης και δεν ανήκε στον χώρο της ακτοπλοΐας μέχρι τις αρχές του 2001.
Μέχρι τότε και συγκεκριμένα στην δεκαετία του ’80 εργαζόταν ως καθηγητής λυκείου στην Θεσσαλονίκη, ενώ υπήρξε κομματικό και συνδικαλιστικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και δεξί χέρι του πρώην υπουργού Σωτήρη Κούβελα. Όταν ο τελευταίος είχε εκλεγεί δήμαρχος Θεσσαλονίκης, το 1986, ο Μανούσης διορίστηκε γενικός γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Στη θέση αυτή έμεινε από το 1987 έως το 1989.
Είχε αναλάβει επίσης την προεδρία της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης.


Πρωτοστάτησε στην δημιουργία του τηλεοπτικού σταθμού της Θεσσαλονίκης και υπήρξε πρωταγωνιστής στα επεισόδια με τα ΜΑΤ το 1987, όταν επιχειρούσε μα τοποθετήσει αναμεταδότη του τηλεοπτικού σταθμού χωρίς να υπάρξει πολεοδομική άδεια.
Όταν ο Κούβελας κατέβηκε στην Αθήνα για να αναλάβει το ΥΠΕΧΩΔΕ στην κυβέρνηση Τζαννετάκη , τον ακολούθησε αμέσως και ανέλαβε αμέσως γενικός γραμματέας του Υπουργείου. Έμεινε στην ίδια θέση και όταν ορκίστηκε η οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα και παρά το γεγονός ότι ο Σωτήρης Κούβελας είχε μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο. Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ανέλαβε στη συνέχεια ο τότε πρόεδρος του ΤΕΕ Κώστας Λιάσκας. Ο κ.Μανούσης είχε αρνηθεί να παραιτηθεί οπότε ο Λιάσκας αναγκάστηκε τότε να προχωρήσει σε διάβημα τόσο στον Πρωθυπουργό Ζολώτα όσο και στον τότε αρχηγό τηε Νέας Δημοκρατίας κ.Μητσοτάκη προκειμένου να τον αναγκάσουν να παραιτηθεί.


Οι σχέσεις του με τον Σωτήρη Κούβελα ήτανε τόσο στενές που οι γυναίκες τους είχαν ιδρύσει από κοινού κατασκευαστική εταιρεία. Εκείνη την εποχή άρχισαν να ανοίγουν ο ένας μετά τον άλλο ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί. Τον Φεβρουάριο του 1990μ στην Αθήνα έκανε την εμφάνιση του ένας νέος τηλεοπτικός σταθμός με το όνομα New Channel.Αυτοδιαφημιζόταν ως ο σταθμός που τον έστησαν όσοι αντιμετώπισαν τη δεκαετία του ’80 το ΠΑΣΟΚ. Ιδιοκτήτης ήταν ο κ.Μανούσης. Οι φήμες της εποχής έλεγαν ότι χρησιμοποίησε την τεχνογνωσία του σταθμού του Δήμου Θεσσαλονίκης-κάποιοι έκαναν λόγο και για μηχανήματα που έφθαναν με κοντέινερ από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα-προκειμένου να στήσει τον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό. Το New Channel υπήρξε το πλέον φιλοκυβερνητικό κανάλι τη εποχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Παρά τις προσπάθειες του Μανούση –και τα διάφορα πειράματα στο πρόγραμμα- ο σταθμός δεν κατάφερε να ενταχθεί στη κατηγορία των μεγάλων.


Στα τέλη του 1999 ο κ.Μανούσης πουλά τον τηλεοπτικό σταθμό του στον εκδότη της «Εξουσίας» και του «Επενδυτή» Μιχάλη Ανδρουλιδάκη. Λέγεται ότι το ποσό της εξαγοράς προσέγγισε τα 3,5δις δραχμές. Τα χρήματα αυτά έγιναν η μαγιά προκειμένου να ασχοληθεί ο κ.Μανούσης με τον χώρο της ακτοπλοΐας. «Όχημα» για αυτήν την είσοδο υπήρξε η εταιρεία ΣΑΟΣ. Η εταιρία ιδρύθηκε το 1975.Διέθετε ένα μοναδικό καράβι ,το ΣΑΟΣ, που εκτελούσε τα δρομολόγια Καβάλας-Αλεξανδρούπολης- Σαμοθράκης. Ο κ.Μανούσης είχε μετοχές αυτής της μικρής εταιρείας από παλιά.
Πηγή:Τα Νέα 08/08/2008
Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: