Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

Ο Καραμανλής εγκαταλείπει τον μεσαίο χώρο.


Η «φορολογική επιδρομή» του κ.Αλογοσκούφη η οποία εκδηλώθηκε λίγες μέρες πρίν την Εκθεση Θεσσαλονίκης φέρνει σε δύσκολη θέση τον κ. Καραμανλή και πυροδοτεί φόβους για άμεση καταγραφή της δυσαρέσκειας στις κρίσιμες δημοσκοπήσεις του επόμενου μήνα.


Η ομολογία αποτυχίας όμως του κ.Αλογοσκούφη παραμονές του Δεκαπεντάυγουστου ότι «πιάσαμε πάτο στα δημόσια έσοδα» δεν άφηνε και πολλά περιθώρια. Η ταμειακή πίεση είναι τόσο μεγάλη ώστε ο κ. Αλογοσκούφης επέλεξε κινήσεις άμεσης εισπρακτικής απόδοσης.

Αυτό όμως που ανυσηχεί πραγματικά την κυβέρνηση είναι οτι τα μέτρα αυτά που προτείνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ουσιαστικά πλήτουν συγκεκριμένες ομάδες, όπως οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και το μικρομεσαίο εμπόριο.

Είναι αυτές οι ομάδες οι οποίες χαρακτηρίζουν τον μεσαίο χώρο και ουσιαστικά έδωσαν στον κ.Καραμανλή την διακυβέρνηση της χώρας.
Και είναι αυτές οι ομάδες τις οποίες πλέον ο κ.Καραμανλής τις εγκαταλείπει αφού θα πρέπει σύντομα να δώσει στη Eurostat στοιχεία τα οποία θα κρίνουν το ενδεχόμενο μιας νέας επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας.
Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: