Παρασκευή, 15 Αυγούστου 2008

Η επαλαμβανόμενη σύμπτωση του Βασιλιά Κώνσταντίνου στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου


Μια συμπτώση η οποία επαναλαμβάνεται συνέχεια παύει να είναι συμπτώση.Αυτό ισχύει στην περίπτωση της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο. Το τηλεοπτικό «ζουμάρισμα» διάρκειας 3,5 δευτερολέπτων στα πρόσωπα του πρώην βασιλικού ζεύγους -και όχι στην επίσημη ελληνική αντιπροσωπία όπου εκπροσωπός της ήταν η υπουργός εξωτερικών κ.Μπακογιάννη- να χαμογελούν και να χαιρετούν τους Ελληνες αθλητές κατά την είσοδό τους στη «Φωλιά του Πουλιού» εύλογα δημιουργούν απορίες.

Η προσπάθεια της υπουργού Εξωτερικών να υποβαθμίσει το θέμα δεν ήταν αρκετή.
Αντιθέτως διαβάζοντας παρακάτω την απάντηση της δείχνει οτι το υπουργείο Εξωτερικών πάσχει από έλλειψη διαχειριστικής ικανότητας για τα τρέχοντα θέματα όπως σωστά επισημαίνει και ο Α.Λοβέρδος απο το ΠΑΣΟΚ:
«Αυτό είναι ευθύνη των τηλεοπτικών υπευθύνων της ΔΟΕ, οι οποίοι ήταν σαφές ότι είχαν στρέψει τις κάμερες προς τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και προς τους αρχηγούς κρατών, οι οποίοι ήταν παρόντες. Και κατόπιν τούτου εμφανίστηκαν διάφορα πλάνα. Ομως, δεν πρέπει να μεμψιμοιρούμε εστιάζοντας την προσοχή μας σε μικρά και ασήμαντα πράγματα, αλλά να τονίσουμε και να αναδείξουμε το γεγονός ότι οι Κινέζοι κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης τίμησαν την Ελλάδα».

Απλά να υπενθυμίσουμε ότι ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί το 1992, όταν η Βούλα Πατουλίδου είχε κατακτήσει το πολυπόθητο χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων της Βαρκελώνης. Και στις δύο περιπτώσεις κυβέρνηση ήταν της Νέας Δημοκρατίας.


Κατά σύμπτωση πάλι?Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: