Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Το νέο επεισόδιο ρύπανσης στην Κοζάνη οδηγεί τους εργαζομένους στο κλείσιμο του ΑΗΣ Πτολεμαίδας.

Επιτακτική εμφανίζεται, πλέον, η ανάγκη για τη λήψη άμεσων μέτρων από τη ΔΕΗ και την πολιτεία, στα οποία ενδεχομένως να συμπεριλαμβάνεται και η απόφαση για το οριστικό κλείσιμο του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μείζον πρόβλημα της υπέρβασης ρύπων από την άκρως ρυπογόνα μονάδα της χώρας και των Βαλκανίων! Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφηκαν κατά το χρονικό διάστημα 21/11/09 εώς 24/11/09 είχαμε νέο επεισόδιο ρύπανσης στον Νομό Κοζάνης.

(κάντε κλίκ για να δείτε τα αποτελέσματα των μετρήσεων http://www.kozani.gr/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=869&Itemid=2 ).

Επίσης το Κέντρο Περιβάλλοντος αναφέρει οτι τας στοίχεια είναι άκρως ανησυχητικά και καταγράφουν ρύπους σε επίπεδα ρεκόρ για την περιοχή, με υπερβάσεις που ξεπερνούν ακόμη και τέσσερις φορές τα όρια λήψης μέτρων!

Μάλιστα για το θέμα ενημερώθηκε η εισαγγελία απο τον νομάρχη Κοζάνης κ. Γιώργο Δακή, ο οποίος αποκάλυψε πως την Κυριακή 24/11/09 είχαμε διπλή επανεκκίνηση μονάδων του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας, κάτι που συνέβαλε τα μέγιστα στην κατακόρυφη αύξηση στα επίπεδα των ρύπων!

Μετά απο όλα αυτά οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, με πρωτοβουλία του Σωματείου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ΔΕΗ «Σπάρτακος» αποφάσισαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κατάληψη του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο (Τετάρτη), στις 7 το πρωί.

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ζητούν -μεταξύ άλλων- την αντικατάσταση των παλαιών λιγνιτικών μονάδων του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και επαναπροκήρυξη διαγωνισμού για τη μονάδα «Μελίτη 2», στη Φλώρινα.

Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: