Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Υποψήφια προς επιτήρηση και η Γερμανική οικονομία - Στήριξη Μέρκελ στην Ελλάδα.


Την υποστήριξή της προς την Ελλάδα εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στη διάρκεια του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βόννη, απορρίπτοντας ταυτόχρονα τους φόβους για μια χρεοκοπία της.

Πιο συγκεκριμένα είπε τα εξής:

<<Κι άλλα έθνη έχουν επίσης τα προβλήματά τους. Για να έχουμε μια πραγματική συζήτηση, θα ζητούσα να μην μεγαλοποιείται αυτό το θέμα. H Ευρωπαική Ένωση φέρει κοινή ευθύνη για την Ελλάδα.Γιατί αυτό που συμβαίνει σε μια χώρα μέλος έχει επίδραση σε όλες τις άλλες, ιδιαίτερα όταν υπάρχει μια ενιαία νομισματική μονάδα. Γι' αυτό φέρουμε όλοι κοινή ευθύνη απέναντι στην Ελλάδα, κατέληξε>>.

Είναι αυτονόητο οτι μια τέτοια δήλωση της κ.Μέρκελ βοηθάει την Ελλάδα σε αυτή την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Αλλά η πραγματικότητα είναι οτι σε τέτοια δύσκολη κατάσταση βρίσκεται και η Γερμανική οικονομία.και απο οτι φαίνεται μετά την Ελλάδα και την Ισπανία, η Γερμανία θα είναι η επόμενη χώρα που θα τεθεί σε επιτήρηση.

Αυτό συμβαίνει γιατί το δημόσιο έλλειμμα της Γερμανίας θα υπερβαίνει το 5% του ΑΕΠ το επόμενο έτος, δύο φορές το ανώτατο επιτρεπτό όριο σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ.

Η συνολική αξία του χρέους της Γερμανίας αναμένεται να φθάσει περίπου τα 145 δισεκατομμύρια € σε σύγκριση με 60 δισεκατομμύρια € του τρέχονοντος έτους.


Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το συνολικό χρέος της Γερμανίας να εκτιμάται ότι θα φθάσει το 78% του ΑΕΠ, πολύ πάνω από το όριο του 60% που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ανάπτυξης.



Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης



Δεν υπάρχουν σχόλια: