Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Το πρατήριο με την χαμηλότερη τιμή βρίσκεται στην περιοχή του Ταυρου(Πειραιώς 234) και είναι της Shell με τιμή στο 1,159 Ευρώ.

Στην πρώτη θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης σε αυξήσεις τιμών σειράς προϊόντων και υπηρεσιών συγκαταλέγεται η Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση προχώρησε στην επιβολή πλαφόν στις τιμές των βενζινών και του πετρελαίου κίνησης σε οκτώ νομούς της χώρας (Δωδεκανήσων, Θεσπρωτίας, Φωκίδας, Πρέβεζας και τους τέσσερις της Κρήτης) από σήμερα και μέχρι τις 11 Aπριλίου.

Μυαλό όμως μερικοί δεν βάζουνε μερικοί βενζινοπώλες.Ένας απο αυτούς είναι το ανεξάρτητο πρατήριο του κ.Σταματίου όπου σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης έχει την ακριβότερη αμόλυβδη σε ολόκληρη την Ελλάδα.Βρίσκεται στο 1ο χιλ. Παιανίας Μαρκοπούλου με την τιμη στα 1,839 Ευρώ.



Το αισιόδοξο μύνημα όμως είναι οτι υπάρχει στην Αττική και το πρατήριο με την χαμηλότερη
τιμή που βρίσκεται στην περιοχή του Ταυρου(Πειραιώς 234) και είναι της Shell με τιμή στο 1,159 Ευρώ.



Αντιλαμβανόμαστε όλοι μας οτι οι διαφορές από βενζινάδικο σε βενζινάδικο είναι πιο μεγάλες από ότι φανταζόμασταν (http://www.fuelprices.gr/ κάντε κλίκ για να βρείτε το φθηνότερο πρατήριο της περιοχής σας).

Ας ξοδέψουμε λίγο από το χρόνο μας για να μην ξοδεύουμε άδικα χρήματα. Είναι το βενζινάδικο της γειτονιάς φτηνό (;) ή μήπως αυτό που είναι κοντά στη δουλειά μας έχει πιο συμφέρουσες τιμές;

Ίσως έτσι κάποτε να μπορέσουμε εμείς οι ίδιοι να διαμορφώνουμε τις τιμές της αγοράς.


Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης


Δεν υπάρχουν σχόλια: