Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Μόνο οργή προκαλέι το πόρισμα του Γενικου Επιθεωρητη Δημόσιας Διοίκησης για την Α.Μ.Ε.Λ.(διαβάστε το ολόκληρο)


To 2004 η ΝΔ επέστρεψε στην εξουσία με την οικονομία σε φάση ολυμπιακής αναπτυξιακής «απογείωσης». Είχε τη δυνατότητα να συνδυάσει το αναγκαίο δημοσιονομικό νοικοκύρεμα με την αξιοποίηση της ολυμπιακής υποδομής και την ανάπτυξη νέων επενδυτικών πρωτοβουλιών. Ο κ. Καραμανλής έχασε τεράστιες αναπτυξιακές ευκαιρίες και έδωσε προτεραιότητα στην εφαρμογή μιας πολιτικής που οδήγησε στη διόγκωση της κρατικής και αυτοδιοικητικής γραφειοκρατίας και στην τεράστια αύξηση των μη παραγωγικών δημοσίων δαπανών.

Μια πολιτική η οποία δεν σταμάτησε ακόμη και στην περίοδο των εκλογών.Ακόμα θυμόμαστε τις συνεδριάσεις της Διακομματικής Επιτροπής με αφορμή τις παράνομες προσλήψεις προσωπικού από τις διοικήσεις των δημοσίων οργανισμών, παρά τη σχετική απαγόρευεση από την εκλογική νομοθεσία.

Μια τέτοια περίπτωση της κυβέρνησης Καραμανλή είναι και το <<τσουνάμι>> προσλήψεων που αφορούν την ΑΜΕΛ Το πόρισμα του Γενικου Επιθεωρητη Δημόσιας Διοίκησης κ.Μπίνη μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει στους πολίτες που το διαβάζουν.
(Κάνε κλίκ για να διαβάσεις ολόκληρο το πόρισμα http://www.gedd.gr/article_data/Linked_files/72/%CE%91%CE%9C%CE%95%CE%9B%20%CE%91%CE%95.pdf).

Η αποφασή του Γενικου Επιθεωρητη Δημόσιας Διοίκησης κ.Μπίνη είναι σαφής:

“Να διαβιβαστεί η παρούσα στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τη διερεύνηση της άσκησης ποινικής δίωξης (απιστία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση άνω των 15.000€) κατά των μελών του ΔΣ της εταιρίας για παράνομες πράξεις κατά τη διαχείριση των εταιρικών υποθέσεων (διενέργεια προσλήψεων) ιδιαίτερα κατά την περίοδο από 01.01.2008 έως 31.12.2009, με τις οποίες ζημίωσαν την περιουσία της εταιρίας”.


Θετική θα πει οποιοσδήποτε την πράξη αυτής της κυβέρνησης αλλά για να γίνει και ουσιαστικό θα πρέπει να συνοδευτεί και με τις αντίστοιχες ποινές στους υπαίτιους αυτής της κατάστασης που τους γνωρίζουμε πλεον και με το ονοματεπωνυμό τους.


Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: