Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Έθεσε σε διαθεσιμότητα ο Χρυσοχοίδης τον επικεφαλής των ΟΥΚ για τα ρατσιστικά συνθήματα μίσους (Δείτε το βίντεο).


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Αθήνα, 26 Μαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ομάδα της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος φώναξε ακραία ρατσιστικά συνθήματα, όπως καταδεικνύει και σχετικό βίντεο.
Επαναλαμβάνω κατηγορηματικά ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε κανέναν ένστολο που έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους. Κανείς ανεγκέφαλος δεν έχει το δικαίωμα να αμαυρώνει την υπηρεσία του και τον εορτασμό μιας ιστορικής ημέρας μνήμης με ρατσιστικά συνθήματα μίσους και ξενοφοβίας.
Προφανώς και εγείρονται σημαντικά ερωτήματα για το επίπεδο της εκπαίδευσης, για τα επικίνδυνα στερεότυπα που εκκολάπτονται ή ενθαρρύνονται σε κάθε Σώμα που είναι επιφορτισμένο με την ασφάλεια της χώρας. Είναι ανάγκη όμως να διαχωριστεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα από την ακρότητα, το μίσος και το ρατσισμό σε κάθε έκφρασή τους. Αυτοί οι κύριοι δεν έχουν θέση στο Λιμενικό Σώμα.»

Με την δηλωση του Κ.Χρυσοχοίδη και τίθοντας σε διαθεσιμότητα τον επικεφαλής αξιωματικό της διμοιρίας της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών που συμμετείχε στην χθεσινή παρέλαση απάντησε η κυβέρνηση στους ρατσιστές που εκκολάπτονται μέσα στο Στρατό μας.

Αμέσως μόλις άφησαν τις εξέδρες των επισήμων στο Σύνταγμα κι έστριψαν στην Πανεπιστημίου, τα πρωτοπαλίκαρα της ΟΥΚ μετέτρεψαν την παρέλαση σε εκδήλωση που θύμιζε πορεία της Χρυσής Αυγής και ακροδεξιών πολιτών.

«Ελληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ». Αυτό και άλλα παρόμοια ανατριχιαστικά ακούστηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας, από βατραχανθρώπους των Ειδικών Δυνάμεων που παρήλαυναν στην Πανεπιστημίου και στην Αγίου Κωνσταντίνου στο πλαίσιο της επίσημης στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με το βίντεο(http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=145379 κάντε κλίκ για να δείτε το βίντεο απο το site της Ελευθεροτυπίας) γραμμή στα συνθήματα έδιναν μάλιστα άντρες με πολιτικά, οι οποίοι ακολουθούσαν την παρέλαση από την πλευρά των θεατών. Ενας από αυτούς πηγαινοερχόταν με άνεση μεταξύ των θεατών και αυτών που παρήλαυναν, φωνάζοντας πρώτος τα συνθήματα που επαναλάμβαναν οι καταδρομείς.

Να υπενθυμίσουμε οτι μολίς πρίν λίγες εβδομάδες ψηφίστηκε στην βουλή ο νέος νόμος για την ιθαγένεια αλλά απο οτι φαίνεται χρειάζεται ακόμα πολύ και συνεχόμενη δουλειά.

Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: