Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Το υπουργείο εθνικής άμυνας επέστρεψε το σκάφος που είχε βυθιστεί σε επιχείρηση διάσωσης στην Κάλυμνο.



Στις 4 Φεβρουάριου του 2010 το “Αιγέας”, ιδιοκτησίας του κ.Γιάννη Μαμουζέλου από την Κάλυμνο, απέπλευσε με αξιωματικό του Συντάγματος Καλύμνου για να μεταφέρει από την Καλόλυμνο στην Κάλυμνο, ασθενή στρατιώτη.

Αυτό ήταν για το “Αιγέας” το τελευταίο του ταξίδι.Εξέπεμψε σήμα κινδύνου στις 21:02 της 03ης Φεβ 2010 και βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νήσων Καλόλιμνου και Καλύμνου, εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων.Την επιχείρηση την παρακολουθούσαν από την πρώτη στιγμή μέσω του Εθνικου Κέντρου Επιχειρήσεων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Ευάγγελος Βενιζέλος.(κάντε κλίκ για να διαβάσετε την επιχείρηση http://www.geetha.mil.gr/index.asp?a_id=1716&nid=1360)


Την επομένη της διάσωσης τους, ο Αρχηγός Στρατού με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας δεσμεύτηκε ότι το Ελληνικό κράτος θα αντικαταστήσει το σκάφος “Αιγέας” του κ.Γιάννη Μαμουζέλλου.

Έμελλε λοιπόν να αποδειχθεί ότι το Ελληνικό κράτος είναι σοβαρό,μια απο τις λιγοστές φορές.
Μετά από 55 ημέρες, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Φράγκος Φραγκούλης παρέδωσε το νέο Αιγαίας ΙΙ στον Καλύμνιο κ.Γιάννη Μαμουζέλο.

Όταν θα πλυθήνουνε τέτοιες ενέργειες απο την πλευρά της πολιτείας τότε και ο κάθε πολίτης θα αρχίσει να εμπιστεύεται την πολιτεία αλλά αυτό θέλει παρα πολύ μεθοδική δουλειά.


Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: