Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Λουκέτο σε 9 δημοτικά σφαγεία επέβαλε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο άμεσο κλείσιμο των σφαγείων που δεν πληρούν τους όρους υγιεινής και ασφάλειας προχωρεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έδωσε εντολή για την αναστολή λειτουργίας των σφαγείων εκείνων που λειτουργούσαν σε καθεστώς παρεκκλίσεων-παρατάσεων και εν γένει μη συμμόρφωσης με τη κοινοτική και εθνική νομοθεσία για την ασφάλεια των τροφίμων και την προστασία του καταναλωτικού κοινού.
Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από επιτόπιους ελέγχους των κτηνιατρικών υπηρεσιών, τα σφαγεία που δεν πληρούσαν τις νόμιμες προδιαγραφές και αναστέλλεται η λειτουργία τους είναι:




Να υπενθυμίσουμε οτι η λειτουργία των ακατάλληλων σφαγείων εδώ και πολλά χρόνια δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη χώρα μας καθώς η Ε.Ε. έχει εξαντλήσει τα περιθώρια ανοχής σε απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας, μονάδων σφαγής ζώων που δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Δυστυχώς τα επαπειλούμενα υψηλά πρόστιμα, η επαπειλούμενη έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας προς τους ευρωπαίους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας καθώς και το ενδεχόμενο απαγόρευσης εξαγωγής ελληνικών κτηνοτροφικών προϊόντων είναι κάποιες απο τις αιτίες που σε τέτοια σφαγεία θα πρέπει να γίνεται άμεση αναστολή λειτουργίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: