Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Γιατί κρύβεται η Ν.Δ.?

Όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης,μετά από τα όσα έχουν συμβεί, αναγκάζεται να καταφύγει για μια ακόμη φορά σε επικοινωνιακά τρικ όπως είναι ο τίτλος του σημερινής εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος “ Αλλάξτε πολιτική και εδώ είμαστε” ώστε να αποδείξει ότι είχε δίκιο. Όταν ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας , αμήχανα δηλώνει σχετικά με την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού ότι για να απεγκλωβιστεί η οικονομία και η χώρα από τα αδιέξοδα πρέπει να προχωρήσει στην αλλαγή του μείγματος οικονομικής πολιτικής, δίχως να δηλώνει τι θα περιέχει αυτό το μείγμα. Κι όταν μια ολόκληρη αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να αρθρώσει στον λόγο της ποια είναι αυτά τα περιβόητα μέτρα για την τόνωση της αγοράς, τότε ούτε πιστευτός γίνεται ο λόγος της, ούτε εμπιστοσύνη εμπνέει στους πολίτες ότι έχει αξιόπιστη πρόταση για την οικονομία.

Το αξιοσημείωτο, βέβαια, είναι ότι όλα αυτά γίνονται μόλις στην έναρξη του πιο κρίσιμου τριμήνου. Εντός του οποίου έχει αναληφθεί η υποχρέωση, έναντι της τρόικας, να νομοθετηθούν όλες οι κρίσιμες διαρθρωτικές αλλαγές, οι οποίες θα αλλάξουν πολλά στην καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών. Αλλαγές για τις οποίες ακόμη η ΝΔ δεν έχει δώσει ξεκάθαρα το στίγμα της για το τι προτείνει να γίνει.

Η αξιωματική αντιπολίτευση μέρα με την μέρα χάνει το πολιτικό της βάρος και εξασθενίζει. Από την μια την πιέζει η κοινωνία ,η οποία διαπιστώνει ότι η ΝΔ δεν έχει επιχειρήματα για το πώς η χώρα θα αντιμετωπίσει την κρίση ,αλλά και να προτείνει μέτρα συγκεκριμένα κατανοητά και απλά για τους Έλληνες πολίτες. Από την άλλη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ προσπαθεί να συνέλθει μετά τις διαγραφές που έκανε ο κ.Σαμαράς θέλοντας να δείξει στο κόμμα ποιος είναι ο αρχηγός.

Στην πραγματικότητα κρύβεται πίσω από τις γενικόλογες προτάσεις νομίζοντας ότι η τακτική του ώριμου φρούτου που θα πέσει από το δένδρο θα ωφελήσει την ΝΔ. Η ωριμότητα του εκλογικού σώματος έχει δείξει τον τελευταίο καιρό άλλα πράγματα. Οι πολίτες πλέον είναι υποψιασμένοι και δεν θα δώσουνε τόσο εύκολα τον ψήφο τους όπως υπολογίζει το επιτελείο της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: