Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Προκλητική μισθολογική εξέλιξη των μονίμων υπαλλήλων στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσ/κης Γ. Παπανικολάου όπου σε κάθε περίπτωση είναι κερδισμένοι.

 
Μόλις προχθές ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντίνο Ρόβλιας διαβίβασε στην δικαιοσύνη δύο υποθέσεις προμηθειών υλικών νοσοκομείων.

Η πρώτη υπόθεση αναφέρεται στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσ/κης Γ. Παπανικολάου όπου συνέβησαν τα εξής:  Με σύμβαση της 23-6-2010 ανετέθη η προμήθεια ακτινογραφικών πλακών για τις ανάγκες διαφόρων νοσοκομείων της χώρας, μετά από διαγωνισμό που ξεκίνησε το έτος 2006 και ολοκληρώθηκε με έκδοση κατακυρωτικής απόφασης την 20-1-2010. Στις 24-8-2010 το Γενικό Νοσοκομείο Θεσ/κης «Γ. Παπανικολάου» ενημέρωσε την Γενική Γραμματεία Εμπορίου ότι για τα ίδια υλικά επέτυχε σε δικό του διαγωνισμό τιμές κατά 33% περίπου χαμηλότερες και μάλιστα από την ίδια προμηθεύτρια εταιρεία. Λαμβανομένης υπόψη της συνολικής ποσότητας της προμήθειας, η διαφορά σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου υπολογίζεται σε ποσό άνω των 600.000 ευρώ.

Το μεγάλο πρόβλημα της υγείας δεν είναι μόνο στις προμήθειες των υλικών των νοσοκομείων.Είναι και στην διοίκηση του εκάστοτε νοσοκομείου αλλά και στους υπαλλήλους όπου με αδιαφανείς διαδικασίες που έχουν θεσμοθετήσει με την βοήθεια των πολιτικών καταφέρανε να κυριαρχεί η διαφθορά και η διαπλοκή.Σήμερα θα σας πούμε για την προκλητική μισθολογική εξέλιξη των μονίμων υπαλλήλων στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσ/κης Γ. Παπανικολάου όπου σε κάθε περίπτωση είναι κερδισμένοι.


Ο διοικητής του νοσοκομείου κ.Καλτσίδης στις 3/11/2010 αποφάσισε την μισθολογική εξέλιξη 34 μονίμων υπαλλήλων του νοσοκομείου.Μεχρις εδω θα πεί κάποιος οτι όλα προχωράνε όπως πρέπει.Η απόφαση στηρίζεται στον νόμο 3205 του 2003 και στις διατάξεις του άρθρου 6 παρ.1 και 2.Το εξωφρενικό είναι η παράγραφος 1 όπου λέει τα εξής:
Με αυτό τον νόμο οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουνε την μισθολογική της εξέλιξη ακόμη και αν τους έχουν επιβληθεί πειθαρχική ποινή ή πειθαρχική καταδίκη.Η δικλείδα ασφαλέιας του Υπηρεσιακού Συμβουλίου που πιθανόν να επικαλεστούν οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι για κλάματα μιας και που όλοι γνωρίζουμε πως τα βρίσκουνε μεταξύ τους τόσες δεκαετίες με αποτέλεσμα η μισθολογική τους εξέλιξη να συνεχίζεται ανεπηρέαστη.


Η κρίση και το μνημόνιο φέρνει στην επιφάνεια πολλά κεκτημένα των δημοσιών υπαλλήλων που είναι εις βάρος των υπόλοιπων πολιτών.Και αυτά τα προκλητικά κεκτημένα πρέπει να σταματήσουν επιτέλους.Δεν είναι δυνατόν με τέτοιες κακές υπηρεσίες που προσφέρουν στην πλειοψηφία τους οι υπάλληλοι να έχουνε απρόσκοπτη μισθολογική εξέλιξη χωρίς καμμία επίπτωση όταν έχουν υποπέσει κιόλας σε ποινική ή πειθαρχική καταδίκη.

Διότι όπως και στην περίπτωση του κ.Βουλγαράκη οτι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: