Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Και επίσημα με απόφαση του Πρωθυπουργού έγινε σήμερα άρση της επίταξης των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ.


Επίσημα και με την βούλα του Πρωθυπουργού έγινε σήμερα άρση της επίταξης των φορτηγών.Πέρασαν 4 μήνες απο τότε που ο πρωθυπουργός αποφάσισε την επίταξη των φορτηγών δημοσίας χρήσης.Έγιναν πολλά απο τότε και περάσαμε πολλά απο την εκβιαστική απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσης.

Η απελευθέρωση του επαγγέλματος έγινε με σκοπό την μείωση του κόστους μεταφοράς.Αυτό όμως καλό είναι να περιμένουμε να το δούμε στην πράξη και σε βάθος χρόνου.Διότι όπως γνωρίζουμε πολύ καλά,εδω στην Ελλάδα τα πράγματα πολλές φορές πηγαίνουν αντίθετα απο εκεί που περιμένουμε να πάνε.

Το σημαντικό είναι όμως οτι το πρώτο βήμα έγινε.Και για την ιστορία στην Βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο εγκρίθηκε επί της αρχής ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία, που διεξήχθη κατόπιν πρότασης του ΛΑΟΣ. Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., πλην του Πάνου Καμμένου. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε τότε ότι δεν διαφωνεί με τις θέσεις του κόμματός του, αλλά έχει ενστάσεις όσον αφορά στο ενδεχόμενο να δοθούν άδειες σε μη κοινοτικά φορτηγά.

Υπέρ ψήφισαν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη, Φώτης Κουβέλης και Σοφία Σακοράφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: