Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Αμοιβή 105 Ευρώ και επιπλεον 3000 Ευρώ για την μεταστέγαση του Υπ.Παιδείας πήρανε οι εργαζόμενοι το 2008.



Ήτανε αρχές του 2008 όπου διαδηλωτές, εκπαιδευτικοί και φοιτητές, έμαθαν οτι αλλάζουν δρομολόγιο στις πορείες τους! Διότι το υπουργείο Παιδείας μεταφέρθηκε σε δικό του κτίριο στο Μαρούσι. ΄Έτσι το υπουργείο Παιδείας στεγάζεται στο «σπίτι των δημοσιογράφων» στο Ολυμπιακό χωριό, απέναντι από το εμπορικό κέντρο The Mall. Ήτανε μια σωστή κίνηση απο την πλευρά της τότε υπουργού Παιδείας κυρία Μαριέττα Γιαννάκου μιας και το ενοίκιο που πλήρωνε στην οδό Μητροπόλεως για ενοικίαση οκτώ ορόφων και 7.000 τετραγωνικών μέτρων κόστιζε στο ελληνικό δημόσιο περίπου 65.000 ευρώ τον μήνα.


Μέχρις εδω πολυ καλά.Παράλληλα όμως η τότε κυβέρνηση αποφάσισε στην λογική του πελατειακού κράτους να δώσει μια επιπλέον αμοιβή στους υπαλληλους του Υπουργείου Παιδείας 105 Ευρώ τον μήνα.Αλλά και δεν σταματήσανε εκεί.Σε διάστημα 6 μηνών τους δώσανε 3000 Ευρώ επιπλέον για τον ίδιο λόγο.Μάλλον γιατί κουραστήκανε στην μετακόμιση.


Αλλά η ουσία είναι οτι τα χρήματα που γλίτωσε απο το ενοίκιο το κράτος το πλήρωσε διπλά με τις επιπλέον αμοιβές του Υπουργείου Παιδείας.Τέτοιες αμοιβές και τέτοιες πρακτικές πληρώνουμε σήμερα όλοι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: