Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Αυτοί είναι οι 6.000 μεγαλο-οφειλέτες του Δημοσίου που ξεπερνούν τα 30δις Ευρώ.

 
 Στις εκλογές του 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε το γνωστό σε όλους "Λεφτά υπάρχουν".Με την σημερινή ανακοίνωση της Γ.Γ.Π.Σ. γίνεται γνωστό πλέον σε όλους και το δεύτερο μέρος της περιβόητης φράσης του Γιώργου Παπανδρεου δηλαδή "που πήγαν τα λεφτά?".

Αυτό γίνεται με την λίστα 6.000 ονόματων ληξιπρόθεσμων οφειλετών - νομικών προσώπων που χρωστούν συνολικά στο Δημόσιο πάνω από 30 δισ. ευρώ σε σύνολο 42 δισ. ευρώ έδωσε πριν λίγο στη Δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Μεγαλύτερος οφειλέτης του κράτους αποδεικνύεται ότι είναι ο ΟΣΕ με συνολική οφειλή περίπου 1,2 δισ. ευρώ ενώ στην πρώτη 20άδα με τους μεγαλύτερους οφειλέτες είναι ποιός άλλος η Ολυμπιακή Αεροπορία όπου μετά και απο αυτό είναι πασιφανές οτι η πώληση της Ολυμπιακής με αυτόν τον τρόπο ήταν απο τις χειρότερες για την χωρά αποφάσεις της ανύπαρκτης κυβέρνησης Καραμανλή.

Μια γρήγορη ανάγνωση φτάνει για να καταλάβει κανείς οτι και ο ιδιωτικός τομέας έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την οικονομική κατάσταση της χώρας.Η άντληση των στοιχείων, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία των βάσεων δεδομένων TAXIS/ICIS της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων όπως αυτά ενημερώνονται και τηρούνται από τις Δ.Ο.Υ. και τα Τελωνεία και όπως άλλωστε προβλέπεται και στη σχετική ΠΟΛ 1185/2011.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την λίστα.(http://www.gsis.gr/debtors/kerdoskopika-np.html)

Δεν υπάρχουν σχόλια: