Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Ένας ειλικρινής πρωθυπουργός που λέει αλήθειες που πονάνε.

 Είναι καιρός επιτέλους να δούμε το δάσος και να μην βλέπουμε το δένδρο. Ένας ειλικρινής πρωθυπουργός μας είπε οτι τα έσοδα έχουνε μια απόκλιση 2 δις διότι οι εφοριακοί κάνουνε λευκή απεργία και οι δικαστές εκδικάζουν τις φορολογικές παραβάσεις μετά απο δύο χρόνια.Και αυτή είναι η αλήθεια και είναι καιρός πλέον να βάζουμε στο στόχαστρο τους αρμοδίως υπέυθυνους και οχι γενικά το πολιτικό σύστημα.

Απο την άλλη υπάρχει μια τρόικα η οποία εκβιάζει για αποτελέσματα σήμερα και οχι μετά απο δύο χρόνια όπως θέλουν οι δικαστές και οι εφοριακοί.Πέρα απο αυτό η Ευρωζώνη ψάχνει άλλοθι για τις δικές της αδυναμίες μιας και που απο την πλευρά τους θα πρέπει να ψηφιστούν στα κοινοβούλια τους αντίστοιχα το δάνειο της Ελλάδας.
Η έκτακτη φορολογία των ακινήτων μέσω της ΔΕΗ είναι σίγουρα πιο δίκαιη αλλά και πιο αποτελεσματική για το ταμείο του κράτους αν αναλογιστούμε οτι μόλις 25.000 πολίτες δήλωσαν εισοδήματα πάνω απο 60.000 Ευρώ.

Και να ήταν μόνο αυτά; Αραδιάζω: ξέρεις τι είναι να πηγαίνεις να πάρεις το Μετρό, και φτάνοντας στον σταθμό να σε ενημερώνουν ότι δεν λειτουργεί 12 με 4 γιατί οι εργαζόμενοι θα κάνουν γενική συνέλευση, να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν κάτι μετατάξεις που τους προέκυψαν και τους ξεβολεύουν κάπως; Να βγαίνεις να πάρεις ταξί, και να διαπιστώνεις ότι δεν υπάρχουν ταξί επειδή απεργούν αντιδρώντας στην απελευθέρωση του επαγγέλματός τους; Κι ακόμη: να μην έχεις πού να αφήσεις τα παιδιά γιατί οι δάσκαλοι απεργούν επίσης, το άλλο σου παιδί να χάνει την εξεταστική επειδή φοιτητοπατέρες και πανεπιστημιακοί έκλεισαν τις σχολές απαιτώντας να καταργηθεί ένας νόμος που ψήφισαν τα 5/6 της Βουλής; Να θες να πας σε νοσοκομείο, αλλά να μην μπορείς γιατί απεργούν και οι γιατροί που διαμαρτύρονται επειδή δημιουργείται ένας ενιαίος οργανισμός περίθαλψης, κι άρα δεν θα μπορούν να συνταγογραφούν ό,τι θέλει ο καθένας; Οι φαρμακοποιοί, τα ίδια, οι εφοριακοί επίσης, ο ένας, ο άλλος.Και σίγουρα θα έχω ξεχάσει και άλλες συντεχνίες.

Είναι καιρός πλέον να αλάξουμε νοοτροπίες και πρακτικές οι οποίες ήτανε νομοθετημένες με ευθύνες κυρίως του πολιτικού συστήματος και δευτερευόντως των πολιτών. Και να κάνουμε ένα πραγματικό "ντού" όπως ανέφερε ο κ.Βενιζέλος πρός τα μπρός έτσι ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να ορθοποδήσει. Έαν δεν θέλουμε υπάρχει και ο ευκολος δρόμος για τους άλλους της χρεωκοπίας.Διότι για τους απλούς πολίτες η χρεωκοπία σημαίνει καταστροφή.

Ας αποφασίσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: