Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

"Κομμωτής" με 70 καταστήματα συνελήφθη γιατί χρώσταγε στο Δημόσιο 233.000 Ευρώ.


 Ένας από τους πλέον γνωστούς κομμωτές με αλυσίδα καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα συνελήφθη από το τμήμα Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας γιατί χρώσταγε στο Δημόσιο 232. 267,40 ευρώ.

Είναι ο Νικόλαος Παπακωνσταντίνου Τζιβανάκης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Nicolas Coiffure, ο οποίος δεν απέδωσε ΦΠΑ 232. 267,40 ευρώ.Το πρώτο κατάστημα NICOLAS άνοιξε πριν από 16 χρόνια στην Αγία Παρασκευή. Το 1999, ιδρύθηκε η NICOLAS ΑΕΒΕ και έχει φτάσει σήμερα σε ένα μεγάλο δίκτυο του Ομίλου, που αριθμεί 70 καταστήματα. Και καταλαβαίνει ο καθένας μας οτι κατάφερε και έκανε ένα τόσο μεγάλο δίκτυο καστημάτων πάνω στις δικές μας πλάτες μη πληρώνοντας τους φόρους που του αναλογούν.

Μάλιστα όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 46χρονου ο οποίος αναφέρεται ως διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας με την αλυσίδα κομμωτηρίων, εκκρεμεί απόφασή του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, βάσει της οποίας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, για το αδίκημα της εκβίασης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 46χρονος κομμωτής, δεν κατέβαλε προς το Δημόσιο το ΦΠΑ, τον οποίο παρακρατούσε από τους πελάτες. Η σύλληψη του έγινε σήμερα το πρωί και αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.


Ο 46χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα, όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη για μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο και παραπέμφθηκε σε δίκη ενώπιον του Αυτοφώρου, από όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να δικαστεί μεθαύριο, Πέμπτη 10 Νοεμβρίου. Με εντολή του δικαστηρίου ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: