Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Ούτε το Μνημόνιο ούτε ο Παπανδρέου είναι υπεύθυνοι για το οτι στην Ελλάδα "τα κορόιδα" είναι οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί.

 Όπως το 2009 έτσι και φέτος η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών ανακοινώσε τη διάθεση μέσω διαδικτύου του Στατιστικού Δελτίου Φορολογικών Δεδομένων Οικονομικού Έτους 2010.

Αλλά τι έιναι στην πραγματικότητα αυτό το στατιστικό δελτίο?
Ουσιαστικά αυτό το στατιστικό δελτίο είναι μια αξιόπιστη και εύχρηστη πηγή στατιστικής πληροφόρησης για τα φορολογικά δεδομένα που διαχειρίζεται η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Περιλαμβάνει στατιστικά στοιχεία Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων, Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) και στοιχεία Κεφαλαίου.

Μια άλλη οδυνηρή πραγματικότητα που μας δίνει αυτό το δελτίο είναι οτι δυστυχώς στην Ελλάδα οι πλούσιοι και αυτοί που έχουνε τα μεγάλα εισοδήματα και φορολογούνται ανάλογα είναι οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί.Και αυτό συμβαίνει εδώ και δεκαετίες και δεν ήτανε το Μνημόνιο που προκάλεσε αυτή την αδικία.

Όπως δεν φταίνε οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί για αυτή την αδικία εξίσου δεν φταίει και η προηγούμενη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.Είναι ευκαιρία σήμερα λόγω της κρίσης να κάνουμε και εμείς νηφάλια τον απολογισμό μας σε σχέση με το κράτος και τους πολιτικούς και είναι σίγουρο οτι θα συνειδητοποιήσουμε και εμείς τις δικές μας ευθύνες για αυτό το άδικο κράτος που έχουμε δημιουργήσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: