Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ο Παπανδρέου αναγκάζει τον Σαμαρά να υποχωρήσει και να στηρίξει ακόμα και με υπογραφές τον Παπαδήμο για Πρωθυπουργό.

Σήμερα αναμένεται να οριστικοποιηθεί το όνομα του νέου Πρωθυπουργού καθώς στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια, φαίνεται οτι ναυάγησε η λύση Πετσάλνικου ως πρωθυπουργού της νέας κυβέρνησης.

Και στο εσωτερικό των δύο μεγάλων κομμάτων υπήρξε σφοδρή αντίδραση για την επιλογή του προέδρου της Βουλής. Το ΠαΣοΚ «πάγωσε» στο άκουσμα της επιλογής αυτής.

Τα γραφεία του κόμματος στην οδό Ιπποκράτους δέχτηκαν βροχή διαμαρτυριών, ενώ και αρκετοί βουλευτές έλεγαν ότι δεν ήξεραν πώς να εκφράσουν τη δυσφορία τους καθώς αισθάνονταν πιεσμένοι από τη δύσκολη κατάσταση για τη χώρα.

Αλλά και στον χώρο της ΝΔ εκδηλώθηκαν αντιδράσεις βουλευτών του κόμματος για την επιλογή Πετσάλνικου, επειδή εκτιμούσαν ότι ο πρόεδρος της Βουλής είναι ταυτισμένος με τον κ. Παπανδρέου. Επίσης έλεγαν ότι δεν εμπιστεύονται τον «εμπνευστή» του δημοψηφίσματος.

Ουσιαστικά ο Παπανδρέου οδήγησε τον κ.Σαμαρά και πάλι στη λύση Παπαδήμου. Πρίν απο λίγο είχανε τηλεφωνική επικοινωνία οι κκ. Παπανδρέου και Σαμαράς αναφορικά  με τον κ. Παπαδήμο και απο οτι φαίνεται σε πρωτη φάση ο κ.Παπανδρέου συμφώνησε με τους όρους του κ.Παπαδήμου.

Σύμφωνα με την πλευρα του κ.Παπανδρέου ο κ. Λ. Παπαδήμος έχει θέσει τέσσερις όρους. Να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση και από τους δύο αρχηγούς, να έχει περισσότερα στελέχη η ΝΔ στη νέα κυβέρηση, να υπάρχει ελαστικότητα στο θέμα του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών και τέλος δεν έχει θέσει θέμα οικονομικού επιτελείου.
Οπότε είναι πλεον ορατό οτι σήμερα στην νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στις 10 το πρωί υπό την προεδρία του κ. Κ. Παπούλια θα ανακοινωθεί αυτό που περιμέναμε εδώ και μέρες αλλά με τις τακτικές του κ.Σαμαρά καθυστέρησε πάρα πολυ.

Εκτός και αν ο κ.Σαμαράς επιμείνει στους τακτικισμούς αλλά και στην πίεση των βουλευτών του με αποτέλεσμα να βγεί πάλι μαύρος καπνός απο το Προεδρικό Μέγαρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: