Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012

Προκλητικά και συντεχνιακά οι εφοριακοί κάνανε μύνηση στον κ.Σπινέλλη.

 
Προκλητικά και με συντεχνιακή λογική οι εφοριακοί πήρανε απόφαση να καταθέσουν μύνηση στον κ.Σπινέλλη γιατί είπε το αυτονόητο για την συντεχνια των εφοριακών.
Οι εφοριακοί δια του προέδρου τους κ. Χαρ. Νικολακόπουλου κατέθεσαν μήνυση στην Εισαγγελία Αθηνών κατά του πρώην Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Διομ. Σπινέλλη και κατά του διευθυντή Σχεδιασμού και Ελέγχων του ΣΔΟΕ και προέδρου του Β΄υπηρεσιακού συμβουλίου κ. Ν. Λέκκα.(http://www.poedoy.gr/)


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, «η μήνυση αυτή, αφορά συκοφαντικούς ισχυρισμούς που προέβαλλαν σε εκδήλωση με θέμα «Φοροδιαφυγή και Κοινωνική Δικαιοσύνη», για την ύπαρξη «εκτεταμένης διαφθοράς στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό», ώστε να δικαιολογήσουν τα μειωμένα φορολογικά έσοδα του κράτους».

Να υπενθυμίσουμε οτι στην εκδήλωση αυτή ο κ. Σπινέλλης είχε αναφερθεί στο σύστημα 4-4-2 όπου μέσω αυτού του συστήματος το κράτος αν ήταν να εισπράξει κανονικά 100 ευρώ από την επιβολή προστίμων εισπράττει μόνο 20 ευρώ. Αυτό διότι σύμφωνα με τον κ. Σπινέλλη υπάρχει διαφθορά στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό και έτσι το 40% του ποσού χάνεται γιατί παρέχεται «έκπτωση» επί του προστίμου που κάνει στον φορολογούμενο ο ελεγκτής, το άλλο 40% είναι το ποσό που «καταβάλλεται» στον ελεγκτή και μόνο το 20% είναι το τελικό έσοδο που καταλήγει στα κρατικά ταμεία.

Στην ίδια εκδήλωση είχε βρεθεί και ο κ. Λέκκας ο οποίος σύμφωνα με τους εφοριακούς φαίνεται να συμφωνεί με ορισμένες από τις διαπιστώσεις του κ. Σπινέλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: