Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Αρχίσαμε!!!


"Χαιρετίζω την μεγάλη συμμετοχή στην σημερινή διαδικασία. Ευχαριστώ από καρδιάς όλα τα μέλη και όλους τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν. Όλοι όσοι μετείχαν σήμερα στην διαδικασία, θέλουν, θέλουμε, ένα ΠΑΣΟΚ θεσμικό, συλλογικό, δημοκρατικό, συγκροτημένο.
Η πλειοψηφία επέλεξε και πάλι ως Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον Γιώργο Παπανδρέου. Τον συγχαίρω και του εύχομαι καλή επιτυχία στην αποστολή που επωμίζεται για δεύτερη φορά.
Απευθύνω θερμό χαιρετισμό σε όλες εκείνες και όλους εκείνους που στήριξαν σε όλη τη χώρα, αυθόρμητα, την προσπάθειά μας.
Συγκροτήθηκε ένα μεγάλο, δυναμικό, ριζοσπαστικό, αισιόδοξο ρεύμα. Νιώθω πραγματικά μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη, γιατί ένα τέτοιο ρεύμα εκφράζεται μέσα από την υποψηφιότητά μου.
Αντίπαλός μας ήταν και είναι η συντήρηση, η Δεξιά και η κυβέρνησή της. Όλοι όσοι μετείχαμε στην σημερινή διαδικασία, έχουμε έναν κοινό στόχο: Τη νίκη του ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτή την νίκη, θ' αγωνιστούμε όλοι μαζί.
Σας ευχαριστώ"

Αυτή ήταν η δήλωση του κ.Βενιζέλου το 2007 μετά τα αποτελέσματα των τότε εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ.Εκείνο το ρεύμα που συγκροτήθηκε τότε κέρδισε σήμερα τις εσωκομματικές εκολογές του ΠΑΣΟΚ το 2012.

Ένα ρεύμα όμως πολυ μικρότερο απο αυτό που εξέφραζε τότε ο Γιώργος Παπανδρέου.Ο κ.Βενιζέλος με την πολιτική που εφάρμοσαν οι δικοί του ανθρωποι και το ρεύμα το οποίο αντιπροσωπεύει  κατάφερε με την συνδρομή φυσικά του MEGA και του συγκροτήματος Λαμπράκη να ρίξει τον Παπανδρέου διότι απλά δεν τους έκανε την δουλειά που ήθελε το οικονομικο-μιντιακό κατεστημένο της χώρας. 

Βουλευτές που τον στηρίζουνε απο τότε όπως η κ.Αντωνίου,ο κ.Σαλαγιάννης,ο κ.Λιντζέρης,η κ.Μερεντίτη,η κ.Καιλή, η κ.Αποστολάκη σε πρώτο επίπεδο αλλα και βουλευτές όπως ο κ.Λοβέρδος,η κ.Βάσω Παπανδρέου σε δεύτερο επίπεδο εφαρμόσανε μια συντονισμενη τακτική αποδόμησης του Γιώργου Παπανδρέου με την αμέριστη συμπαράσταση του συγκροτήματος Λαμπράκη.Η σύνηθης τακτική ήτανε οι συνεντεύξεις που κάνανε οι βουλευτές του Βενιζέλου είτε στην πρωινή τηλεοπτκή εκπομπή του MEGA με τους Χασαπόπουλο-Αναγνωστάκη είτε στην ραδιοφωνική εκπομπή του ΒΗΜΑFM με τον Δήμητρη Τάκη και το βράδυ ήτανε το θέμα συζήτησης στο βραδυνό δελτίο του MEGA.Ετσι δίνανε τροφή στα κόμματα της αντιπολίτευσης και γενικότερα στον δημόσιο διάλογο ώστε να δημιουργείται το κλίμα.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών σήμερα είναι ένα μικρό ΠΑΣΟΚ και αυτό γιατί τα στελέχη του δεν υπερασπίστηκαν την αναγκαστική επιλογή του Μνημονίου.Δεν αναφέρθηκαν ποτέ στην χείριστή διακυβέρνηση Καραμανλή αλλά απο το Μνημόνιο και μετά ξεχάσανε προκλητικά να αναφέρουνε ποιός πραγματικά μας οδήγησε στα βράχια.Μιλάνε λες και δεν υπήρξε ποτέ διακυβερνηση Καραμανλή.

Ο κ.Βενιζέλος στις δηλώσεις του αναφέρει πάντα την φράση "Απο τον Ιούνιο που ανέλαβα το υπουργείο Οικονομικών με την πίεση του Γιώργου Παπανδρέου.....".Και το αναφέρει αυτό λες και μπήκε στην κυβέρνηση τον Ιούνιο του 2011 και οχι αμέσως απο τον Οκτώβριο του 2009.Με αυτή την τακτική προσπαθεί να αποφύγει το 1ο Μνημόνιο οπότε και την διακυβέρνηση Παπανδρέου αλλά και να στηρίξει ως μονόδρομο το 2ο Μνημόνιο αφού ήτανε και αυτός πλέον υπουργός Οικονομικών.

Οι τακτικισμοί πλέον δεν περνάνε στους πολίτες και μόνο όσοι μιλάνε με ειλικρίνεια και με την γλώσσα της αλήθειας θα μπορέσουν να επιβιώσουν στον πολιτικό στοίβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: