Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

Δημοσίευση των πρακτικών της Εξεταστικής επιτροπής ζητάει ο πρόεδρος του ΟΔΗΧ κ.Χριστοδούλου.

 Προκαλεί θυμό και αγανάκτηση η προσπάθεια του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ.Κουρουμπλή να πείσει οτι τα στατιστικά μας στοιχεία ήτανε  σωστά το 2009 και ο Παπανδρέου με τον Παπακωνσταντίνου τα φουσκώσανε επίτηδες.Σε δηλώσεις του μάλιστα σήμερα στο Ράδιο9 έφτασε στο σημείο να επικαλείται και τον κ.Κοντοπυράκη για να υποστηρίξει τις κατηγορίες του.Να υπενθυμίσουμε οτι ο κ.Κοντοπυράκης ήτανε αυτός που ως πρόεδρος της τότε Στατιστικής Υπηρεσίας είχε ενημερώσει την Ευρωπαική Ένωση οτι το έλλειμα θα είναι 6% το 2009.

Κατά την διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής για το έλλειμα κατέθεσε ο πρόεδρος του ΟΔΗΧ κ.Χριστοδούλου και απάντησε στις ερωτήσεις των βουλευτών.Η εντύπωση που δόθηκε απο τα μέσα ενημέρωσης είναι οτι ο κ.Χριστοδούλου άδειασε τον κ.Παπακωνσταντίνου με την δηλωσή του περί Τιτανικού.

Ας αποκαταστήσουμε πρώτα όμως την αλήθεια για την δήλωση του κ.Παπακωνσταντίνου.Η ακριβής δήλωση του ήτανε: " ο Τιτανικός έπεσε πάνω στο παγόβουνο, γιατί δεν ήταν κανένας στη γέφυρα και δυστυχώς αυτό συνέβαινε με την προηγούμενη Κυβέρνηση. Και το μέλημα αυτής της Κυβέρνησης είναι να στρίψει το τιμόνι όσο υπάρχει καιρός".(http://www.minfin.gr/portal/el/resource/contentObject/id/53de8542-2571-4c65-9b3c-6c24846c11bc)

Διαβάζοντας ο οποιοσδήποτε αυτή την δήλωση καταλαβαίνει το πολιτικό παιχνίδι που έχει στηθεί απο τα μέσα ενημέρωσης και το ακολουθούνε πιστά τα κόμματα της ΝΔ και της Αριστεράς.Διότι ο κ.Παπακωνσταντίνου αυτό που είπε τότε ήτανε αυτό που είχαμε αντιληφθεί όλοι μας οτι δηλαδή ο κ.Καραμανλής έιχε ρίξει το καράβι στα βράχια και βουλιάζαμε σιγά-σιγά.

Για να επιστρέψουμε στα πλαστά στατιστικά στοιχεία ο κ.Χριστοδούλου αμφισβητεί αυτά που έχουνε διαρεύσει οι δημοσιογράφοι και ο κ.Κουρουμπλής.Μάλιστα με σημερινή του δήλωση θα ζητήσει την δημοσίευση των πρακτικών της Εξεταστικής επιτροπής.

Αναφέρει η δήλωση του κ.Χριστοδούλου:
 " Προσήλθα χθες [Τρίτη] στην Εξέταση Επιτροπή της Βουλής προκειμένου να καταθέσω και να απαντήσω με κάθε ειλικρίνεια στις ερωτήσεις που μου τέθηκαν. Η ουσία της κατάθεσής μου αφορούσε στην αποτύπωση του ελλείμματος του 2009, για την οποία εξήγησα διεξοδικά ότι το ύψος του νέου δανεισμού κάθε έτους δεν μπορεί να είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το ύψος του ελλείμματος που ανακοινώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, δημοσίως, όπως προβλέπουν οι κανόνες της Eurostat.

»Εξήγησα, ότι από την  επαγγελματική μου πείρα, αλλά και από την εμπειρία μου ως Γενικός Διευθυντής του ΟΔΔΗΧ, "δεν μπορείς να κοροϊδέψεις τις αγορές".

»Υπήρχε σαφής πίεση από κάποια μέλη της Επιτροπής να μετατρέψουν τα όσα ειλικρινώς κατέθεσα σε "κατηγορίες" σε βάρος του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Η πίεση κατέστη σαφής και από τον τρόπο με τον οποίο επιλεκτικά διοχετεύθηκαν και ερμηνεύτηκαν σημεία της κατάθεσής μου.

»Τέλος, και έχοντας επίγνωση της ζημιάς που μπορεί να προκληθεί στα συμφέροντα της χώρας από την επιλεκτική αναφορά στα όσα κατέθεσα, αλλά και της στρεβλής εικόνας που ενδεχομένως μπορεί να διαμορφώσει η κοινή γνώμη, θα ζητήσω και εγγράφως από τον Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής να δημοσιοποιηθούν αυτούσια τα πρακτικά από την κατάθεσή μου»."


Δεν υπάρχουν σχόλια: