Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

Ο κ.Τσίπρας αν και έπαιζε εντός έδρας υπέστη οδυνηρή ήττα στις φοιτητικές εκλογές 2008


Αν και πολλοί περιμένανε ότι φέτος οι φοιτητικές εκλογές θα ήτανε πολύ διαφορετικές λόγω της εκλογής του κ. Τσίπρα ως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι από όποια παράταξη και αν τα δούμε λένε το ίδιο πράγμα. Τα αποτελέσματα είναι περίπου τα ίδια όπως και πέρυσι όπως φαίνονται στον σχετικό πίνακα(κάντε κλίκ για μεγένθυση).
Η συμμετοχή των φοιτητών ήταν πάνω από 150.000 και δείχνει μια μεγαλύτερη συμμετοχή από πέρυσι πράγμα που είναι πάρα πολύ ευχάριστο.
Η ΔΑΠ διατήρησε τις δυνάμεις της όπως αναμένονταν. Η ΠΑΣΠ ανέβασε λίγο τα ποσοστά της αλλά το αξιοπρόσεκτο αυτών των εκλογών ήταν η πολύ μικρή άνοδος των ποσοστών της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ(ΑΡΕΝ).
Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προσδοκούσε ότι σε αυτές τις φοιτητικές εκλογές η ΑΡΕΝ θα έκανε μια εκτίναξη των ποσοστών της, κάτι ανάλογο με τα ποσοστά που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις. Βασικός λόγος ήταν ο κ. Τσίπρας ο οποίος πίστευε ότι έπαιζε <εντός έδρας> και ότι η ΠΑΣΠ θα ήτανε μια εύκολη εκλογική λεία για την ΑΡΕΝ αλλά λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο της ΠΑΣΠ. Έτσι η ΠΑΣΠ με ξενοδόχο τον κ.Παπανδρέου κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει τα ποσοστά της αλλά και να τα ανεβάσει λίγο ακόμα σε σχέση με τα περυσινά ποσοστά.
Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας φαίνεται επίσης στην τελευταία δημοσκόπηση της ALCO για την εφημερίδα «Το πρώτο θέμα» όπου το ΠΑΣΟΚ προηγείται στις ηλικίες 18-24χρονών και από Νέα Δημοκρατία αλλά και από το ΣΥΡΙΖΑ.
Απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: