Κυριακή 20 Απριλίου 2008

Η αλήθεια για την προσπάθεια ξεπουλήματος του ΟΤΕ στους Γερμανούς


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη την περίοδο 1990-1993 ήτανε αυτή η οποία ήθελε τότε να ξεπουλήσει τον ΟΤΕ αλλά δεν το κατάφερε ευτυχώς.
Ο δρόμος όμως για το ξεπούλημα του ΟΤΕ συνεχίστηκε πάλι επί Νέας Δημοκρατίας τον Δεκέμβριο του 2006 με την τροπολογία που είχε καταθέσει το υπουργείο Οικονομίας, και βάση της οποίας ουσιαστικά είχε δώσει το πράσινο φώς για την πώληση του ΟΤΕ. Αυτή η τροπολογία κατήργησε δυο προηγούμενους νόμους του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι εξασφάλιζαν τον δημόσιο έλεγχο του οργανισμού.
Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι ας δούμε τι λέγανε οι νόμοι του ΠΑΣΟΚ.


1_ Στον Νόμο 2843/2000 προβλεπόταν ότι σε κάθε περίπτωση το Ελληνικό Δημόσιο διατηρεί τουλάχιστον το 33,3% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ.


2_ Στον Νόμο 2257/1994 προβλεπόταν ότι σε περίπτωση που η συμμετοχή άλλου μετόχου υπερβαίνει το 5%, τότε ο μέτοχος δεν έχει δικαίωμα παράστασης και ψήφου στη Γενική συνέλευση πέραν του 5%.


Μετά την ψήφιση του νόμου από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, η MIG με τον κ.Βγενόπουλο άρχισε να υλοποιεί το σχέδιο της όπου από ότι φαίνεται σήμερα το είχανε σχεδιάσει μαζί με την κυβέρνηση.
Ο κ.Βγενόπουλος αγόραζε συνέχεια μετοχές και έφτασε στο 20%.Τοτε ο κ.Αλογοσκούφης αποφάσισε με νομοθετική ρύθμιση να σταματήσει την εξαγορά μετοχών από τον κ.Βγενόπουλο άλλα ήτανε ήδη αργά.

Έτσι φτάσαμε σήμερα να βλέπουμε την κυβέρνηση να δίνει τον έλεγχο του ΟΤΕ στους Γερμανούς στην εξευτελιστική τιμή των 400 εκατομμύριων ευρώ, θέλοντας να πουλήσει το 3% των μετοχών τις οποίες κατέχει ο ΟΤΕ αλλά δίνοντας τον έλεγχο του οργανισμού ουσιαστικά στους Γερμανούς. Μιλάμε για έναν οργανισμό τουλάχιστον άξιας 20 δις ευρώ και τον οποίο στην πραγματικότητα τον έχουν δημιουργήσει οι πολίτες της Ελλάδας.



Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: