Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Η κυβέρνηση χάνει την επαφή με την κοινωνία και τα πραγματικά της προβλήματα


Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο κ. Ευάγγελος Κρητικός, πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Προστασίας Καταναλωτών και Δανειοληπτών Ελλάδος μέσα στο 2008 και δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Τα Νέα» εκτιμάται ότι οι αιτήσεις κατασχέσεων για κινητή και ακίνητη περιουσία θα εκτιναχτούν στον πρωτοφανή αριθμό των 150.000 αιτήσεων.
Έτσι με ένα πληθωρισμό που δείχνει να σταθεροποιείται πάνω από το 4%,και με την ακρίβεια η οποία χτυπά πλέον όλα τα νοικοκυριά, έχουν προκαλέσει οικονομική ασφυξία στους πολίτες και φαίνεται ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις τους.

Η κυβέρνηση μέσω του κυβερνητικού της εκπροσώπου κ.Αντώναρου απαντά σε αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα αδιάφορα λέγοντας στο Press Room:
«ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να κάνω καμία αναφορά σε αυτό το θέμα. Είμαι βέβαιος ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι συνάπτουν, για διαφόρους λόγους ο καθένας, δάνεια με τις εμπορικές τράπεζες, κάνουν αυτό το οποίο κάνει κάθε σώφρων οικογενειάρχης: Φροντίζει, δηλαδή, ώστε οι υποχρεώσεις τις οποίες αναλαμβάνει να ανταποκρίνονται στις δυνατότητες τις οποίες έχει η κάθε οικογένεια, σύμφωνα με τον οικογενειακό προϋπολογισμό, σύμφωνα με τα εισοδήματα του καθενός. Πιστεύω ότι όλοι θα μπορέσουν τελικά να αντιμετωπίσουν όποια τυχόν προβλήματα έχουν προκύψει.»

Γιατί αυτό που περιμένει ο πολίτης από την κυβέρνηση είναι να παρθούν κάποια συγκεκριμένα μέτρα έτσι ώστε να βοηθηθούν οι πολίτες. Γιατί είναι αδιανόητο να παίρνεις 1,5% επιτόκιο, όταν καταθέτεις χρήματα σε ένα λογαριασμό Ταμιευτηρίου και όταν χρειάζεσαι χρήματα από μια πιστωτική κάρτα, να πληρώνεις 18,5%.
Και πάλι ο κ.Αντώναρος απαντά λες και το θέμα αυτό αφορά μια άλλη χώρα και όχι την Ελλάδα:
«ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν θα μπω στη διαδικασία να σχολιάσω τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και στην Ελλάδα και γενικά σε όλες τις χώρες. Όπως ξέρετε, όπου υπάρχει -και το λέω αυτό σαν μια γενική τοποθέτηση- κατάχρηση ή όπου γίνονται πράγματα τα οποία δεν ανταποκρίνονται στις νόμιμες διαδικασίες, υπάρχουν ασφαλώς ελεγκτικοί μηχανισμοί οι οποίοι και διεξάγουν τους σχετικούς ελέγχους. Δεν νομίζω ότι είναι ούτε δόκιμο, ούτε χρήσιμο, ούτε ωφέλιμο, να τοποθετείται κανείς με γενικόλογες εκφράσεις σε τέτοια λεπτά θέματα.»

Οι απαντήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου δείχνουν ότι στην κυβέρνηση το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πουλήσουν την δημόσια περιουσία στους ιδιώτες και αδιαφορούνε για τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.


Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: