Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

Προσβολή στην μνήμη των νεκρών απο τις πυρκαγιές του 2007 - Κόκκινη κάρτα απο τον ΟΗΕ


Σύμφωνα με απόφαση του ΟΗΕ η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα ανάμεσα σε άλλες 141 χώρες όπου δεν κατάφερε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της Επιτροπής Συμμόρφωσης της Συνθήκης-Πλαίσιο του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCCC) για ένα αξιόπιστο σύστημα καταγραφής εκπομπών ρύπων. Έτσι η επιτροπή επέβαλε την ποινή απαγόρευσης συμμετοχής της Ελλάδας στο Πρωτόκολλο του Κιότο(Ακολουθήστε το link για να δείτε ολόκληρη την απόφαση: http://unfccc.int/files/kyoto_protocol/compliance/enforcement_branch/application/pdf/cc-2007-1-8_greece_eb_final_decision.pdf )


Ας δούμε όμως πρώτα τι είναι το Πρωτόκολλο του Κιότο. Ουσιαστικά προβλέπει τη χρήση ευέλικτων μηχανισμών, όπου αυτοί οι μηχανισμοί θα δίνουν στις βιομηχανικές χώρες τη δυνατότητα να επιτύχουν τους στόχους τους μέσα από την εμπορία δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων μεταξύ τους, αλλά και με την απόκτηση πιστώσεων ως αντάλλαγμα για έργα περιορισμού εκπομπών ρύπων.


Να υπενθυμίσουμε ότι σε ανύποπτο χρόνο τον Ιανουάριο του 2008 ο Επίτροπος Περιβάλλοντος της ΕΕ, κ. Σταύρος Δήμας είχε θέσει ζήτημα αξιοπιστίας του συστήματος καταγραφής εκπομπών της χώρας μας.
Τον Απρίλιο του 2007 οι ελεγκτές των Ηνωμένων Εθνών επισκέφτηκαν την Ελλάδα, για να ελέγξουν ακριβώς εάν υπάρχει σύστημα καταγραφής εκπομπών ρύπων σε λειτουργία και, διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει.


Παρόλα αυτά το ΥΠΕΧΩΔΕ εξέδωσε ανακοίνωση στις 15 Απριλίου 2008 όπου μεταξύ των άλλων λέει τα εξής:


ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΥΠΕΧΩΔΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ολοκλήρωση της Εθνικής Απογραφής Εκπομπών των Αερίων του Θερμοκηπίου σύμφωνα με το Πρωτόκολλο του Κυότο


Με δεδομένο ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα που εφαρμόζει το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η χώρας μας θα είναι συνεπής με τους στόχους του Πρωτοκόλλου του Κυότο.
Το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει προχωρήσει σε αναβάθμιση του Εθνικού μας Συστήματος Απογραφών των αερίων του θερμοκηπίου, το οποίο πληροί όλες τις προδιαγραφές που προβλέπονται από το Πρωτόκολλο του Κυότο.

Να θυμίσουμε ότι ο κ.Καραμανλής τον Αύγουστο του 2007 στις πολύνεκρες πυρκαγιές του Αυγούστου φορώντας το τζάκετ αλά Μπούς μέσα στο κατακαλόκαιρο επικαλέστηκε εκτός από τις ασύμμετρες απειλές, τις κλιματικές αλλαγές που συντελούνται στον πλανήτη. Έτσι προσπάθησε να δικαιολογήσει την ανεπάρκεια της κυβέρνησης του.
Οπότε έρχεται η απόφαση της επιτροπής να δείξει ότι αποτύχαμε σαν χώρα να συμβάλουμε και εμείς στην κοινή προσπάθεια όλων των χωρών για ένα καλύτερο περιβάλλον!!!!




Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Κυριακή 20 Απριλίου 2008

Η αλήθεια για την προσπάθεια ξεπουλήματος του ΟΤΕ στους Γερμανούς


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη την περίοδο 1990-1993 ήτανε αυτή η οποία ήθελε τότε να ξεπουλήσει τον ΟΤΕ αλλά δεν το κατάφερε ευτυχώς.
Ο δρόμος όμως για το ξεπούλημα του ΟΤΕ συνεχίστηκε πάλι επί Νέας Δημοκρατίας τον Δεκέμβριο του 2006 με την τροπολογία που είχε καταθέσει το υπουργείο Οικονομίας, και βάση της οποίας ουσιαστικά είχε δώσει το πράσινο φώς για την πώληση του ΟΤΕ. Αυτή η τροπολογία κατήργησε δυο προηγούμενους νόμους του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι εξασφάλιζαν τον δημόσιο έλεγχο του οργανισμού.
Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι ας δούμε τι λέγανε οι νόμοι του ΠΑΣΟΚ.


1_ Στον Νόμο 2843/2000 προβλεπόταν ότι σε κάθε περίπτωση το Ελληνικό Δημόσιο διατηρεί τουλάχιστον το 33,3% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ.


2_ Στον Νόμο 2257/1994 προβλεπόταν ότι σε περίπτωση που η συμμετοχή άλλου μετόχου υπερβαίνει το 5%, τότε ο μέτοχος δεν έχει δικαίωμα παράστασης και ψήφου στη Γενική συνέλευση πέραν του 5%.


Μετά την ψήφιση του νόμου από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, η MIG με τον κ.Βγενόπουλο άρχισε να υλοποιεί το σχέδιο της όπου από ότι φαίνεται σήμερα το είχανε σχεδιάσει μαζί με την κυβέρνηση.
Ο κ.Βγενόπουλος αγόραζε συνέχεια μετοχές και έφτασε στο 20%.Τοτε ο κ.Αλογοσκούφης αποφάσισε με νομοθετική ρύθμιση να σταματήσει την εξαγορά μετοχών από τον κ.Βγενόπουλο άλλα ήτανε ήδη αργά.

Έτσι φτάσαμε σήμερα να βλέπουμε την κυβέρνηση να δίνει τον έλεγχο του ΟΤΕ στους Γερμανούς στην εξευτελιστική τιμή των 400 εκατομμύριων ευρώ, θέλοντας να πουλήσει το 3% των μετοχών τις οποίες κατέχει ο ΟΤΕ αλλά δίνοντας τον έλεγχο του οργανισμού ουσιαστικά στους Γερμανούς. Μιλάμε για έναν οργανισμό τουλάχιστον άξιας 20 δις ευρώ και τον οποίο στην πραγματικότητα τον έχουν δημιουργήσει οι πολίτες της Ελλάδας.



Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Η κυβέρνηση χάνει την επαφή με την κοινωνία και τα πραγματικά της προβλήματα


Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο κ. Ευάγγελος Κρητικός, πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Προστασίας Καταναλωτών και Δανειοληπτών Ελλάδος μέσα στο 2008 και δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Τα Νέα» εκτιμάται ότι οι αιτήσεις κατασχέσεων για κινητή και ακίνητη περιουσία θα εκτιναχτούν στον πρωτοφανή αριθμό των 150.000 αιτήσεων.
Έτσι με ένα πληθωρισμό που δείχνει να σταθεροποιείται πάνω από το 4%,και με την ακρίβεια η οποία χτυπά πλέον όλα τα νοικοκυριά, έχουν προκαλέσει οικονομική ασφυξία στους πολίτες και φαίνεται ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις τους.

Η κυβέρνηση μέσω του κυβερνητικού της εκπροσώπου κ.Αντώναρου απαντά σε αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα αδιάφορα λέγοντας στο Press Room:
«ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να κάνω καμία αναφορά σε αυτό το θέμα. Είμαι βέβαιος ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι συνάπτουν, για διαφόρους λόγους ο καθένας, δάνεια με τις εμπορικές τράπεζες, κάνουν αυτό το οποίο κάνει κάθε σώφρων οικογενειάρχης: Φροντίζει, δηλαδή, ώστε οι υποχρεώσεις τις οποίες αναλαμβάνει να ανταποκρίνονται στις δυνατότητες τις οποίες έχει η κάθε οικογένεια, σύμφωνα με τον οικογενειακό προϋπολογισμό, σύμφωνα με τα εισοδήματα του καθενός. Πιστεύω ότι όλοι θα μπορέσουν τελικά να αντιμετωπίσουν όποια τυχόν προβλήματα έχουν προκύψει.»

Γιατί αυτό που περιμένει ο πολίτης από την κυβέρνηση είναι να παρθούν κάποια συγκεκριμένα μέτρα έτσι ώστε να βοηθηθούν οι πολίτες. Γιατί είναι αδιανόητο να παίρνεις 1,5% επιτόκιο, όταν καταθέτεις χρήματα σε ένα λογαριασμό Ταμιευτηρίου και όταν χρειάζεσαι χρήματα από μια πιστωτική κάρτα, να πληρώνεις 18,5%.
Και πάλι ο κ.Αντώναρος απαντά λες και το θέμα αυτό αφορά μια άλλη χώρα και όχι την Ελλάδα:
«ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν θα μπω στη διαδικασία να σχολιάσω τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και στην Ελλάδα και γενικά σε όλες τις χώρες. Όπως ξέρετε, όπου υπάρχει -και το λέω αυτό σαν μια γενική τοποθέτηση- κατάχρηση ή όπου γίνονται πράγματα τα οποία δεν ανταποκρίνονται στις νόμιμες διαδικασίες, υπάρχουν ασφαλώς ελεγκτικοί μηχανισμοί οι οποίοι και διεξάγουν τους σχετικούς ελέγχους. Δεν νομίζω ότι είναι ούτε δόκιμο, ούτε χρήσιμο, ούτε ωφέλιμο, να τοποθετείται κανείς με γενικόλογες εκφράσεις σε τέτοια λεπτά θέματα.»

Οι απαντήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου δείχνουν ότι στην κυβέρνηση το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πουλήσουν την δημόσια περιουσία στους ιδιώτες και αδιαφορούνε για τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.


Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

Ο κ.Τσίπρας αν και έπαιζε εντός έδρας υπέστη οδυνηρή ήττα στις φοιτητικές εκλογές 2008


Αν και πολλοί περιμένανε ότι φέτος οι φοιτητικές εκλογές θα ήτανε πολύ διαφορετικές λόγω της εκλογής του κ. Τσίπρα ως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι από όποια παράταξη και αν τα δούμε λένε το ίδιο πράγμα. Τα αποτελέσματα είναι περίπου τα ίδια όπως και πέρυσι όπως φαίνονται στον σχετικό πίνακα(κάντε κλίκ για μεγένθυση).
Η συμμετοχή των φοιτητών ήταν πάνω από 150.000 και δείχνει μια μεγαλύτερη συμμετοχή από πέρυσι πράγμα που είναι πάρα πολύ ευχάριστο.
Η ΔΑΠ διατήρησε τις δυνάμεις της όπως αναμένονταν. Η ΠΑΣΠ ανέβασε λίγο τα ποσοστά της αλλά το αξιοπρόσεκτο αυτών των εκλογών ήταν η πολύ μικρή άνοδος των ποσοστών της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ(ΑΡΕΝ).
Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προσδοκούσε ότι σε αυτές τις φοιτητικές εκλογές η ΑΡΕΝ θα έκανε μια εκτίναξη των ποσοστών της, κάτι ανάλογο με τα ποσοστά που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις. Βασικός λόγος ήταν ο κ. Τσίπρας ο οποίος πίστευε ότι έπαιζε <εντός έδρας> και ότι η ΠΑΣΠ θα ήτανε μια εύκολη εκλογική λεία για την ΑΡΕΝ αλλά λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο της ΠΑΣΠ. Έτσι η ΠΑΣΠ με ξενοδόχο τον κ.Παπανδρέου κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει τα ποσοστά της αλλά και να τα ανεβάσει λίγο ακόμα σε σχέση με τα περυσινά ποσοστά.
Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας φαίνεται επίσης στην τελευταία δημοσκόπηση της ALCO για την εφημερίδα «Το πρώτο θέμα» όπου το ΠΑΣΟΚ προηγείται στις ηλικίες 18-24χρονών και από Νέα Δημοκρατία αλλά και από το ΣΥΡΙΖΑ.
Απλός σκεπτόμενος πολίτης

Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

Απαράδεκτη η αντιμετώπιση της κυβέρνησης στα θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους των ναυπηγείων και των λιμανιών


Όλοι μας γνωρίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στην Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος με το ζόρι μπορούν και συμπληρώνουν 30 ένσημα τον χρόνο. Όπως με το ζόρι τα φέρνουνε βόλτα στις οικογένειες τους με πολλές στερήσεις λόγω των δύσκολων οικονομικών καταστάσεων.
Ένα από τα θετικά στοιχεία του προηγούμενου ασφαλιστικού νόμου του ΠΑΣΟΚ(Νόμος Ρέππα) που αφορούσε συγκεκριμένα την Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος ήταν ότι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ήταν εφικτή με 25 ένσημα τον χρόνο.
Ο νέος νόμος της κ. Πετραλιά ορίζει ότι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι εφικτή πλέον με 100 ένσημα τον χρόνο.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης του Περάματος δεν θα έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Αποτέλεσμα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής ήταν η διαδήλωση και τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις 3/4/2008 το πρωί στην είσοδο των εγκαταστάσεων του νέου κτιρίου του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, όπου συνεπλάκησαν αγανακτισμένοι εργαζόμενοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος με δυνάμεις του Λιμενικού και της Αστυνομίας.

Όσο για του εργαζόμενους στα λιμάνια παράνομες και καταχρηστικές κρίθηκαν από το Εφετείο Πειραιά, που εκδίκασε την έφεση του ΟΛΠ κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου, όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι οποίες πραγματοποίησαν από τις αρχές του 2008 μέχρι και τις 31 Μαρτίου οι λιμενεργάτες.
Επίσης, το Εφετείο Πειραιά απαγόρευσε μελλοντικές κινητοποιήσεις «υπό την ίδια μορφή και τρόπο διεξαγωγής» -συμπεριλαμβανομένης της λευκής απεργίας-, «εφόσον θα στηρίζονται στους ίδιους λόγους και αιτήματα».Και για να απειλήσουν περισσότερο τους εργαζομένους το Εφετείο Πειραιά όρισε πρόστιμο 4.000 ευρώ για κάθε ημέρα απεργίας.

Όσο για το σκεπτικό της απόφασης είναι πραγματικά προκλητικό γιατί είναι σαν να ακούμε τις επίσημες θέσεις του Υπουργείου Εμπορικήςκαι συγκεκριμένα τον κ. Βουλγαράκη.
Το επίσημο σκεπτικό της απόφασης του Εφετείου Πειραιά είναι το ακόλουθο:

«Οι απεργιακές κινητοποιήσεις έγιναν χωρίς τήρηση των νόμιμων διαδικασιών. Η μορφή παραχώρησης, που εναπόκειται στην επιχειρηματική επιλογή του ΟΛΠ, συνιστά βέλτιστη οικονομική και αναπτυξιακή πρόταση, με διαβεβαίωση ότι θα διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Το αίτημα της απεργίας ήταν να ακυρωθεί η απόφαση. Η βλάβη που υφίστανται ο ΟΛΠ και το κοινωνικό σύνολο, σε σχέση με την ωφέλεια των λιμενεργατών, είναι προφανώς δυσανάλογη.»

Αυτή η έκρυθμη κατάσταση δείχνει ότι στην κυβέρνηση το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η πώληση του κράτους και μας θυμίζει πολύ έντονα την κυβέρνηση Μητσοτάκη την περίοδο 1990-1993.


Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Τρίτη 8 Απριλίου 2008

Τι είναι αυτό που φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν θέλει να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ?


Μετά τις εκλογές του 2007 οι δημοσκοπήσεις έχουν ανεβάσει το ΣΥΡΙΖΑ μέχρι 18% και αυτό φυσικά έχει δημιουργήσει στα στελέχη του Συνασπισμού μια ευφορία.
Ας δούμε όμως ποιοί είναι οι πραγματικοί λόγοι για την δημοσκοπική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ?
Το ΠΑΣΟΚ με αποκορύφωμα το πρόσφατο συνέδριο του πέρασε μια πάρα πολύ επώδυνη διαδικασία η οποία έφερε τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ αντιμέτωπο με τον ίδιο του τον εαυτό ουσιαστικά. Γιατί ο κ. Βενιζέλος είναι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ όπως αντίστοιχα και ο κ. Παπανδρέου.
Οι φωτιές του Αυγούστου δημιούργησαν μια τεράστια απογοήτευση των πολιτών ως προς τα κόμματα εξουσίας με αποτέλεσμα να απαξιωθούν και πιο πολύ το ΠΑΣΟΚ γιατί ήταν κόμμα εξουσίας για αρκετά χρόνια.
Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ με πρόσωπα που είναι άφθαρτα και με μια κίνηση του κ. Αλαβάνου όπου έδωσε το δαχτυλίδι της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Τσίπρα προσάρτησε αρκετούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ καθώς και δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της ΝΔ με αποτέλεσμα δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ να φτάσει μέχρι 18%.

Αυτό όμως μετά και την τελευταία δημοσκόπηση του ALPHA καθώς και της κυριακάτικης εφημερίδας <Το ΠΑΡΟΝ> φαίνεται να αλλάζει.
Η ΝΔ συγκεντρώνει 30,6% έναντι 27,1% του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 16%, το ΚΚΕ με 6,9%, ο ΛΑ.Ο.Σ. με 4,2%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 12%.
Ενώ στην αντίστοιχη δημοσκόπηση η οποία έγινε στις 15 Μαρτίου 2008 η ΝΔ συγκέντρωνε 28,7% έναντι 24,1% του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 17,5%, το ΚΚΕ με 7,2%, ο ΛΑ.Ο.Σ. με 4,4%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 11,5%.

Η δημοσκοπκή άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ είναι πάρα πολύ ασταθές.
Πρώτον γιατί το ΠΑΣΟΚ βγήκε ενωμένο μέσα από το συνέδριο του και αυτό αποδείχτηκε με την συντονισμένη προσπάθεια όλου του ΠΑΣΟΚ και του Γ.Παπανδρέου με την πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση με αφορμή το ασφαλιστικό. Και όσο το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει έτσι όλο και πιο κερδισμένο θα βγαίνει το οποίο θα αποτυπωθεί στις δημοσκοπήσεις που έρχονται.
Δεύτερον γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να διαμορφώσει μια νέα κοινωνική πολιτική και πολιτική πλειοψηφία αφού και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να λύσει τα δικά του εσωτερικά προβλήματα.
Θα πρέπει να καταθέσει μια ολοκληρωμένη, εναλλακτική προγραμματική κυβερνητική πρόταση και παράλληλα να διευκρινίσει τις αντιφάσεις στη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί από στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η πλευρά της δογματικής αριστεράς η οποία μοιάζει με το ΚΚΕ και από την άλλη πλευρά υπάρχει η ανανεωτική αριστερά των διαρθρωτικών αλλαγών και των συνεργασιών.
Έτσι όσο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παρουσιάζει θέσεις για την διακυβέρνηση της χώρας και το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίζει ενωμένο τους κοινωνικούς αγώνες, το αποτέλεσμα θα είναι η επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στα πραγματικά του ποσοστά.


Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

Το Εφετείο Πατρών καταδίκασε την σύντροφο του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα.


Σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Δημήτρη Λυμπερόπουλο το χρονικό διάστημα 1999-2002 η κ. Περιστέρα Μπαζιάνα (σύντροφος του κ. Τσίπρα τα τελευταία 16 χρόνια) συμμετείχε υπό την επίβλεψη του σε ερευνητικό πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτούσε ο ΟΤΕ.
Στην αρχή του έργου η συνεργασία του καθηγητή με την κ. Περιστέρα Μπαζιάνα ήταν πάρα πολύ καλή. Στο τέλος του έργου όμως κ. Μπαζιάνα απαίτησε να παρουσιαστεί ως κύρια υπεύθυνη του ερευνητικού προγράμματος ενώ αυτή η θέση προοριζόταν για άλλο μέλος της ερευνητικής ομάδος.
Η κ .Μπαζιάνα αντέδρασε και πήρε τον σκληρό δίσκο που αφορούσε το ερευνητικό πρόγραμμα καθώς επίσης διέδιδε στο Πανεπιστήμιο ότι ο κ. Λυμπερόπουλος της είχε πάρει τρείς επιταγές που αφορούσαν την συμμετοχή της στο ερευνητικό έργο.
Έτσι πρωτοδίκως στις 15 Μαρτίου 2004 καταδικάστηκε ο κ. Δημήτρης Λυμπερόπουλος σε αποζημίωση της κ. Μπαζιάνα με το ποσό των 30.000 Ευρώ.


Στο Εφετείο Πατρών όμως τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά. Καταδίκασε την κ. Μπαζιάνα για συκοφαντική δυσφήμηση του κ. Λυμπερόπουλου και την υποχρέωσε να του καταβάλει 8.000 Ευρώ.




Απλός σκεπτόμενος πολίτης

Παρασκευή 4 Απριλίου 2008

Ακόμα μια προκλητική επιχορήγηση του Ζαχόπουλου


Ενώ ο κ. Ζαχόπουλος θα καταθέσει σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα για την υπόθεση του, οι σκανδαλώδεις επιχορηγήσεις του Υπουργείου Πολιτισμού σε διαφόρους «φορείς» δεν έχει τέλος.
Μια τέτοια σκανδαλώδη επιχορήγηση αφορά την Όπερα Ναυπλίου. Μια όπερα όπου στην πραγματικότητα δεν υπάρχει. Αλλά συμμετέχει ο Δήμος Ναυπλίου αφού εκπροσωπείται στο Δ.Σ. της Όπερας Ναυπλίου.
Το 2004 το δημοτικό συμβούλιο προχώρησε μια σύμβαση με αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία η οποία είχε συσταθεί προς αυτόν τον σκοπό και σύμφωνα με την σύμβαση ο Δήμος Ναυπλίου είχε κάποιες υποχρεώσεις που αφορούσαν την υλικοτεχνική υποδομή, καθώς και την κατασκευή μιας λυόμενης εξέδρας η οποία θα υποδεχόταν τους θεατές, μέχρι του ποσού των 100.000 Ευρώ.
Έτσι το υπουργείο Πολιτισμού έχει εγκρίνει 250.000 Ευρώ καθώς και το υπουργείο τουρισμού επί υπουργίας Αβραμόπουλου έχει εγκρίνει αντίστοιχα 100.000 Ευρώ.

Προκλητικές επιχορηγήσεις οι οποίες σε κάνουν να θυμώνεις πάρα πολύ μιας που καταδεικνύει την έλλειψη δικαιοσύνης και αξιών στην σημερινή μας κοινωνία.



Ενας απλός σκεπτόμενος πολίτης