Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Μέσω της Δ.Ο.Υ. Αγίου Δημητρίου διακινούταν τα πλαστά τιμολόγια σύμφωνα με την Υ.Ε.Ε.


Κύκλωμα διακίνησης πλαστών τιμολογίων - δελτίων αποστολής, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Π.Δ. Αττικής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (Υπ.Ε.Ε.) του Υπουργείου Οικονομικών(http://www.mnec.gr/el/press_office/DeltiaTypou/articles/article1279.html κάντε κλίκ για να διαβάσετε την ανακοίνωση).

Συγκεκριμένα, μετά από έρευνες ενός μήνα συνελήφθησαν την Παρασκευή, 26 Μαρτίου, δύο Έλληνες επιχειρηματίες, ηλικίας 69 και 57 ετών, οι οποίοι προσπάθησαν να πουλήσουν ένα μπλοκ πλαστών τιμολογίων, έναντι 1.500 ευρώ σε υπάλληλο της Υπ.Ε.Ε., που είχε παρουσιαστεί ως υποψήφιος αγοραστής. Μετά τη συναλλαγή, συνελήφθησαν με το χρηματικό ποσό, το οποίο είχε προσημειωθεί από την Υπηρεσία.

Ύστερα από έρευνα, βρέθηκε και κατασχέθηκε στην κατοικία του ενός εκ των συλληφθέντων ένα πιστόλι μάρκας Walter των 25 mm, ενώ στην κατοικία του δευτέρου δύο ακόμα μπλοκ, τιμολογίων, τα οποία προετοίμαζε για διακίνηση. Επισημαίνεται ότι ο ένας εκ των συλληφθέντων έχει καταδικαστεί σε δεκαετή φυλάκιση για έκδοση κατ' εξακολούθηση εικονικών και πλαστών τιμολογίων και είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, τον Ιανουάριο του 2010.

Το μπλοκ τιμολογίων, το οποίο κατασχέθηκε, έφερε διάτρηση και θεώρηση από την Δ.Ο.Υ. Αγίου Δημητρίου με στοιχεία εκδότη: ΒΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ «ΑΡΤΟΠΟΙΪΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ», με κεντρικό κατάστημα οδός Φιλαδελφείας 110, Αχαρνές, υποκατάστημα, οδός Καστελίου 25, Άγιος Δημήτριος, και Α.Φ.Μ. 047240324, Δ.Ο.Υ. Αχαρνών.



Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

1 σχόλιο:

daskalos είπε...

Το νεο blog ksipnistere.blogspot.com σας στελνει τους χαιρετισμους του και σας ενημερωνει οτι στους μολις 4 μηνες λειτουργειας του βρισκεται αναμεσα στα δημοφιλεστερα της Ελλαδας