Παρασκευή, 2 Απριλίου 2010

Εάν είχαμε εκλογές την Κυριακή στην Γερμανία η Μέρκελ δεν θα σχημάτιζε κυβέρνηση.(Δείτε όλη την δημοσκόπηση)Η δημοτικότητα της κυβέρνησης της Ανγκελα Μέρκελ συνεχίζει να κατρακυλά, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο Infratest dimap(κάντε κλίκ για να διαβάσετε ολόκληρη την δημοσκόπηση http://www.infratest-dimap.de/umfragen-analysen/bundesweit/ard-deutschlandtrend/2010/april/ ).Το βαρύτερο πλήγμα για την ίδια την Γερμανίδα καγκελάριο είναι οτι η δημοτικότητά της μειώθηκε κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες από τον περασμένο μήνα και έπεσε στο 55%.

Μόλις το 43% των ερωτηθέντων απάντησε ότι στηρίζει τον κεντροδεξιό συνασπισμό των Χριστιανοδημοκρατών της Ανγκελα Μέρκελ (35% CDU/CSU) και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών (8% FDP).

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση , το ποσοστό λαϊκής στήριξης στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης - Σοσιαλδημοκράτες (SPD), Αριστεροί(Linke) και Πράσινοι(Grune)- ανέρχεται σε 52%.

Ο υπουργός Αμυνας της χώρας Καρλ-Τέοντορ Τσου Γκούτενμπεργκ, ο οποίος πέρυσι εθεωρείτο πολλά υποσχόμενος πολιτικός από το στρατόπεδο της Μέρκελ, είδε τη δημοτικότητά του να μειώνεται κατά 14%.


Αντίθετα, η υπουργός Εργασίας Ούρσουλα φον ντερ Λέγιεν της CDU είναι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η αναπάντεχη νικήτρια με ποσοστό αποδοχής 56%.

Ο υπουργός Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε, ο επικεφαλής των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), είναι ο λιγότερο δημοφιλής με ποσοστό αποδοχής μόλις 23%(κάνε κλίκ στην φωτογραφία).Ένας απλος σκεπτόμενος πολίτης


Δεν υπάρχουν σχόλια: