Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Εάν είχαμε εκλογές την Κυριακή στην Γερμανία η Μέρκελ δεν θα σχημάτιζε κυβέρνηση.(Δείτε όλη την δημοσκόπηση)



Η δημοτικότητα της κυβέρνησης της Ανγκελα Μέρκελ συνεχίζει να κατρακυλά, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο Infratest dimap(κάντε κλίκ για να διαβάσετε ολόκληρη την δημοσκόπηση http://www.infratest-dimap.de/umfragen-analysen/bundesweit/ard-deutschlandtrend/2010/april/ ).Το βαρύτερο πλήγμα για την ίδια την Γερμανίδα καγκελάριο είναι οτι η δημοτικότητά της μειώθηκε κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες από τον περασμένο μήνα και έπεσε στο 55%.

Μόλις το 43% των ερωτηθέντων απάντησε ότι στηρίζει τον κεντροδεξιό συνασπισμό των Χριστιανοδημοκρατών της Ανγκελα Μέρκελ (35% CDU/CSU) και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών (8% FDP).

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση , το ποσοστό λαϊκής στήριξης στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης - Σοσιαλδημοκράτες (SPD), Αριστεροί(Linke) και Πράσινοι(Grune)- ανέρχεται σε 52%.

Ο υπουργός Αμυνας της χώρας Καρλ-Τέοντορ Τσου Γκούτενμπεργκ, ο οποίος πέρυσι εθεωρείτο πολλά υποσχόμενος πολιτικός από το στρατόπεδο της Μέρκελ, είδε τη δημοτικότητά του να μειώνεται κατά 14%.


Αντίθετα, η υπουργός Εργασίας Ούρσουλα φον ντερ Λέγιεν της CDU είναι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η αναπάντεχη νικήτρια με ποσοστό αποδοχής 56%.

Ο υπουργός Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε, ο επικεφαλής των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), είναι ο λιγότερο δημοφιλής με ποσοστό αποδοχής μόλις 23%(κάνε κλίκ στην φωτογραφία).



Ένας απλος σκεπτόμενος πολίτης


Δεν υπάρχουν σχόλια: