Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Χαμηλοσυνταξιούχος που πήρε και ΕΚΑΣ ήταν ο κ.Λιάπης ως υπουργός στην κυβέρνηση Καραμανλή.


Κι όμως έγινε και αυτό.Κατά την διάρκεια της θητείας του στην κυβέρνηση Καραμανλή ως υπουργός ο κ.Λιάπης ήτανε και χαμηλοσυνταξιούχος.Το αποτέλεσμα είναι οτι ο κ.Λιάπης πήρε και ΕΚΑΣ για αυτόν τον λόγο.

Πιο συγκεκριμένα το επίδομα που λαμβάνουν όσοι ανήκουν στις λεγόμενες ασθενέστερες τάξεις, έλαβε ο ο πρώην υπουργός επί ΝΔ, Μιχάλης Λιάπης, σύμφωνα πάντα με τη φορολογική του δήλωση. Πρόκειται για το ΕΚΑΣ, που εισπράττουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, για να μπορέσουν να επιβιώσουν και το οποίο δηλώνει ότι έλαβε το 2008, την περίοδο που ήταν υπουργός.

Στη φορολογική δήλωση που υπέβαλλε ο κύριος Λιάπης το 2009 στη ΔΟΥ Κηφισιάς, αναφέρει ότι εισέπραξε «καθαρό ποσό επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης ύψους 6.434,49 ευρώ...». Το εκπληκτικό της υπόθεσης είναι ότι στην ίδια δήλωση, ο Μιχάλης Λιάπης δεν κρύβει τα εισοδήματά του, αλλά αναφέρει το ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης για το έτος 2008, που άγγιζε τα 35.308,20 ευρώ (οι βουλευτές φορολογούνταν για το μισό του βουλευτικού μισθού τους).

Ακόμα δήλωνε εισοδήματα (μισθούς και ημερομίσθια) 13.740,96 ευρώ, επικουρικές συντάξεις, μερίσματα, κ.ά. ύψους 17.584,59 ευρώ, αλλά και άλλες δραστηριότητες. Στη δήλωση αναφέρεται ακόμα και η «τεκμαρτή δαπάνη για δεξαμενές κολύμβησης ύψους 11.600 ευρώ...».



Παρακάτω βλέπουμε τους όρους και τις προυποθέσεις που χρειάζεται ένας χαμηλοσυνταξιούχος για να πάρει το ΕΚΑΣ σύμφωνα με το ΙΚΑ και το ΚΕΠΕΑ της ΓΣΣΕ.                                    (http://www.kepea.gr/printit.php?id=640)
 
 Σύμφωνα πάντως με το πολιτικό γραφείο του κυρίου Λιάπη, πρόκειται για αβλεψία και τυπογραφικό λάθος του λογιστή του πρώην υπουργού. Το εξοργιστικό είναι πως ένας φορολογούμενος, που δηλώνει τόσο υψηλά εισοδήματα, μπορεί να αναγράφει και το επίδομα του ΕΚΑΣ και κανένας εφοριακός να μην παρατηρεί ότι δεν μπορεί το επίδομα να συνυπάρχει στην ίδια δήλωση με τη «δεξαμενή κολύμβησης».

Από την αποκάλυψη της υπόθεσης, πέρα από το πολιτικό θέμα που προκύπτει, υπάρχει και το λογικό ερώτημα που έρχεται στο μυαλό του κάθε πολίτη.Ο κ.Λιάπης επέστρεψε τα χρήματα αυτά ή τα κράτησε σαν "χαμηλοσυνταξιούχος" που είναι?

Δεν υπάρχουν σχόλια: