Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Φορτηγά με τόνους χασίς προς Αγγλία σταμάτησε η Ελληνική Αστυνομία.

 
 Εξαρθρώθηκε Ελληνοαλβανική εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο διεθνώς στην εξαγωγή από την Ελλάδα και μεταφορά με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, προελεύσεως Αλβανίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία η εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε μετά απο συνεργασία της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττική,του Τμήματος Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττκής καθώς  και του Γραφείου D.E.A. Πρεσβείας Η.Π.Α. Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα συνελήφθησαν πέντε Έλληνες, μεταξύ αυτών και ο οργανωτής-εγκέφαλος των μεταφορών κάνναβης και ένας Αλβανός.Αυτά που κατασχέθηκαν είναι τα εξής:

- Ακατέργαστη κάνναβη βάρους: 1 τόνου και 820 κιλών .
- Τρία φορτηγά αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα δύο διεθνών μεταφορών.
- Ένα τυφέκιο εφόδου AK 47 με γεμιστήρα με 26 φυσίγγια των 7,62 mm .
- Ένα  Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο.
- Χρηματικά ποσά: 32.455 € / 1125 Λιρών Αγγλίας / 80 Λίρες Σκοτίας
- Δώδεκα κινητά τηλέφωνα.
- Τέσσερις ηλεκτρονικές ζυγαριές


Η παρακολουθησή τους είχε ξεκινήσει πρίν απο τρείς μήνες. Έτσι, εντοπίστηκε μεγάλη αποθήκη στην Βιομηχανική Περιοχή Ασπροπύργου Αττικής, που είχε εξοπλιστεί κατάλληλα και για την μετασκευή επικαθημένων θαλάμων φορτηγών αυτοκινήτων και την κατασκευή ειδικών χώρων για την απόκρυψη των ναρκωτικών. Αποκαλύφθηκαν επίσης από την έρευνα και οι προετοιμασίες για την εξαγωγή μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, με προορισμό την Αγγλία, ενώ εντοπίσθηκαν και τα φορτηγά που θα χρησιμοποιούντο για την μεταφορά.

 Σε ειδικές κρύπτες βρέθηκαν συνολικά περίπου 1 τόνος και 200 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, ενώ συνελήφθησαν οι δύο οδηγοί, ο οργανωτής-εγκέφαλος των μεταφορών (μόνιμος κάτοικος Λάρισας ) και ένας συνεργάτης του. Παράλληλα έγινε επέμβαση στην αποθήκη, όπου συνελήφθη ο Αλβανός ένοπλος φρουρός αυτής με το KALASNIKOF ανά χείρας και βρέθηκαν επιπλέον 620 κιλά κάνναβης. Σε άλλη επιχείρηση στο Χαϊδάρι Αττικής, συνελήφθη άμεσος συνεργάτης του οργανωτή, υπεύθυνος για την διαχείριση της αποθήκης και τις μετασκευές των οχημάτων .

Δεν υπάρχουν σχόλια: