Δευτέρα 10 Μαρτίου 2008

Πέρασαν μόλις 6 μήνες και τους ξεχάσανε


Οι καταστροφικές πυρκαγιές της Πελοποννήσου τον Αύγουστο του 2007 θα μείνουν χαραγμένες στην μνήμη μας για πολλά χρόνια ακόμα. Καταστραφήκαν ολοκληρωτικά οι οικογένειες και οι περιούσιες για χιλιάδες ανθρώπους. Σε εκείνο το χρονικό διάστημα φάνηκε ότι η κυβέρνηση είχε χάσει τον έλεγχο της κατάστασης. Και όλα αυτά παρόλο την μεγάλη υποστήριξη της κυβέρνησης στα κανάλια της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου από τους δημοσιογράφους που την υποστηρίζουν.

Ας δούμε τι κάνανε όμως τα πολιτικά κόμματα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση: η Νέα Δημοκρατία μοίρασε ανεξέλεγκτα 3000 ευρώ και επαναλειτούργησε το Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, το ΠΑΣΟΚ παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης της έκτακτης ανάγκης, και ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ κατηγορούσαν τον δικομματισμό ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι έχουνε καταστρέψει την χωρά. Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εξομοιώσει το ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ και η απουσία πολιτικής θέσης φαινόταν και στις επίσημες δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ.Χατζηλάμπρου βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας δήλωνε τότε τα εξής: « Η αλήθεια είναι μία : το σχέδιο ανασυγκρότησης του δικομματισμού είναι να ολοκληρώσει το ξεκλήρισμα της αγροτιάς, την ερήμωση της υπαίθρου, να οδηγήσει στις πόλεις και άλλους ανέργους, να στήσει μια νέα τουριστική μπάζα πάνω στα καμένα. Ο Παπανδρέου συμπλήρωσε καλύτερα το σχέδιο Καραμανλή, να γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι ανίκανο να τιμωρήσει , είναι ανίκανο να ανασυγκροτήσει υπέρ του λαού, είναι ταγμένο στην κερδοσκοπία εις βάρος των πολλών. Άξιος συνεργάτης του Καραμανλή. »

Ένα μικρό χρονικό διάστημα 6μηνων έφτασε για να αποδείξει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ για μια ακόμη φορά είπε ψέματα. Όσο για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα περιμένουμε να δούμε την ολοκληρωμένη πρόταση του για τους πυροπαθείς. Γιατί επιτέλους θα πρέπει να καταλάβουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι στην πολιτική εκτός από τις ψεύτικες διαπιστώσεις και καταγγελίες ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι ίδιοι υπάρχουν και οι προτάσεις επίλυσης των διαφόρων προβλημάτων οι οποίες λείπουνε προκλητικά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι αδιάθετα παραμένουν τα εκατομμύρια ευρώ που μαζεύτηκαν από τους απλούς πολίτες για τους πυροπαθείς και τα οποία τα διαχειρίζεται ο κ. Μολυβιάτης πρόεδρος στο Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών. Ενώ τον Σεπτέμβριο του 2007 είχανε καταμετρηθεί 2500 κτίρια καμένα , μέχρι σήμερα αιτήσεις για αποκατάσταση έχουνε γίνει μονό για 150 κτίρια. Και πώς να καταθέσουν αιτήσεις οι πυρόπληκτοι όταν εκτός από το αλαλούμ που υπάρχει στην διαδικασία υποβολής των αιτήσεων πρέπει να καταβάλουν και ένα πόσο 5000 με 6000 ευρώ. Αναρωτήθηκε κανένας που θα βρουν αυτά τα λεφτά.

Το 2000 το ΠΑΣΟΚ , με μικρότερη τραγωδία, έδωσε διπλάσιες και τριπλάσιες αποζημιώσεις. σύμφωνα με τα συγκριτικά στοιχεία που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Αργύρης για τις σημερινές αποζημιώσεις και τις αποζημιώσεις που δόθηκαν στους πυρόπληκτους του 2000, από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ με μια ολοκληρωμένη πρόταση του κ. Παπανδρέου είχε δείξει τον δρόμο επίλυσης του τεράστιου προβλήματος που έχουνε οι άνθρωποι της Πελοποννήσου και που θα εντείνεται όλο και περισσότερο τα επόμενα χρόνια εάν δεν γίνει κάτι σύντομα.
Απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: