Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Η αξιοκρατία βασικός πυλώνας της κοινωνίας μας


Το 2004 η Νέα Δημοκρατία ήρθε στην εξουσία με κυρίαρχο σύνθημα την επανίδρυση του κράτους , αυτό το οποίο όπως έλεγε είχε καταστρέψει το ΠΑΣΟΚ. Έτσι ο κ.Καραμανλής υποσχέθηκε πριν τις εκλογές την μονιμοποίηση των συμβασιούχων λέγοντας τότε στο STAR(3/3/2004): [ Εμείς βγήκαμε πρώτοι και είπαμε να λήξει επιτέλους η εκκρεμότητα με αυτούς τους 250.000 ανθρώπους, συμβασιούχους].
Σήμερα το ΠΑΣΟΚ βάσει των στοιχείων που εδόθησαν, μέσω της Βουλής, από το Υπουργείο Εσωτερικών, και μετά την επεξεργασία τους και την κατηγοριοποίησή τους, προκύπτει ότι μέχρι 31-12-2007, έχουν εγκριθεί από την κυβέρνηση της Ν.Δ. συνολικά 622.900 προσλήψεις διαφόρων κατηγοριών.
Όπως αντιλαμβάνεστε η κυβέρνηση της Ν.Δ. δημιουργεί μια νέα γενιά συμβασιούχων, οι οποίοι προσλαμβάνονται χωρίς μόρια, χωρίς κριτήρια και εκτός ΑΣΕΠ. Εν τω μεταξύ στο διάστημα αυτό έχουν απολυθεί με τον νόμο Παυλόπουλου οι λεγόμενοι πράσινοι,κόκκινοι συμβασιούχοι και απο την πίσω πόρτα έρχονται οι προσλήψεις για τους γαλάζιους συμβασιούχους.
Είναι απαράδεκτη αυτή η συμπεριφορά απο την κυβέρνηση του κ.Καραμανλή γιατί όλοι οι πολίτες είναι ίδιοι και έχουνε τα ίδια δικαιώματα ανεξαρτήτως πολιτικού χρώματος.
Το ΠΑΣΟΚ και ο Γ.Παπανδρέου έχει προτείνει εδώ και πολύ καιρό για κατάργηση των προσλήψεων συμβασιούχων και για την υπαγωγή όλων των προσλήψεων, του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, στο ΑΣΕΠ, χωρίς εξαιρέσεις και βέβαια χωρίς τις περιβόητες βαθμολογούμενες συνεντεύξεις έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η αξιοκρατία.
Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: