Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Ο κ.Παπανδρέου κατονόμασε ως ύποπτο μεσάζοντα τον κ.Βγενόπουλο


Ο Γ.Παπανδρέου στην πρώτη μέρα της συζήτησης για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό κατονόμασε τον πρόεδρο της MIG κ.Βγενόπουλο ως μεσάζοντα στην πώληση του 20% του ΟΤΕ και πιο συγκεκριμένα έθεσε τα ακόλουθα ερωτήματα στην Βουλή απευθυνόμενος στον κ.Καραμανλή:
“Πιστεύετε, ναι ή όχι ότι ο Ο.Τ.Ε. είναι εθνικής στρατηγικής σημασίας επιχείρηση; Εάν η απάντηση είναι ναι, τότε γιατί προχωράτε στο ξεπούλημά του; Θα προχωρήσετε ναι ή όχι σε περαιτέρω πώληση μετοχών του δημοσίου στην Deutsche Telekom; Τι ποσοστό σκοπεύετε να εκχωρήσετε; Θα δώσετε τον έλεγχο του Οργανισμού στην γερμανική εταιρεία; Αντιλαμβάνεστε ότι εκχωρείτε μια στρατηγικής σημασίας επιχείρηση σε μια ξένη εταιρεία χωρίς την έγκριση του ελληνικού λαού; Με ποιο δικαίωμα το κάνετε αυτό; Και κάτι ακόμα. Πριν λίγες εβδομάδες δήθεν αγωνιούσατε για την προστασία του Οργανισμού από τον κ.Βγενόπουλο και την MIG. Σήμερα αποκαλύπτεται το σχέδιό σας σε όλη του την έκταση. Η Κυβέρνηση των μεσαζόντων ξαναχτυπάει και πάλι με μεσάζοντα αυτήν την φορά την ίδια την MIG. Το μεγάλο ερώτημα που ανακύπτει είναι, γιατί ενώ η Deutsche Telekom γνωρίζει από το 2006 την πρόθεσή σας να βρείτε στρατηγικό εταίρο για τον Ο.Τ.Ε., δεν αγοράζει τις μετοχές κατευθείαν από το ελληνικό δημόσιο, αλλά προτιμά να αγοράσει ολόκληρο το πακέτο από έναν μεσάζοντα, ο οποίος εν τω μεταξύ έχει αγοράσει το 18 προς 20% των μετοχών και βεβαίως, με τεράστια κέρδη για τη συγκεκριμένη εταιρεία;”
Μετά τους νταβατζήδες στον Μπαϊρακτάρη από τον κ.Καραμανλή, ακούμε με μεγάλη χαρά και τους νταβατζήδες με ονοματεπώνυμο πλέον από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: