Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

Εκλογές ήταν και περάσανε, γίναμε και κυβέρνηση, οπότε………

Τον Ιούλιο του 2007 στην συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ.Καραμανλή είχαν αποφασιστεί τα εξής:
1) 24ωρες περιπολίες του Πυροσβεστικού Σώματος για την επιτήρηση ευαίσθητων περιοχών.
2) πρόσληψη 1.300 πυροσβεστών.
3) περισσότερα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής συνεργασίας.
4) επαγρύπνηση των στελεχών ΔΕΗ και ΔΕΣΜΗΕ για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων βλαβών στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Ακολούθησαν οι καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου όπου κατέρριψαν με τον πιο δυσάρεστο τρόπο τις αποφάσεις της κυβερνητικής επιτροπής:
1) Οι 24ωρες περιπολίες του Πυροσβεστικού Σώματος για την επιτήρηση ευαίσθητων περιοχών δεν έγιναν ποτέ μιας και δεν υπήρχε το απαραίτητο προσωπικό.
2) Ακόμα περιμένουμε την πρόσληψη 1.300 πυροσβεστών. Αντί για αυτούς είχαμε την πρόσληψη 1000 αγροφυλάκων για να εξοφλήσει η Νέα Δημοκρατία ένα παλιό γραμμάτιο.
3) Τα περισσότερα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής συνεργασίας ήταν τα ρώσικα πυροσβεστικά όπου με τα λεφτά που δώσαμε σαν χώρα για να τα νοικιάσουμε μπορούσαμε να τα είχαμε αγοράσει.
4) Η επαγρύπνηση των στελεχών ΔΕΗ και ΔΕΣΜΗΕ για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων βλαβών στο ηλεκτρικό δίκτυο ήταν ανεπαρκής αφού είχαμε πολλές καταγγελίες πολιτών για πυρκαγιές από σπινθηρισμούς των πυλώνων της ΔΕΗ.

Όλοι μας πιστεύαμε ότι μετά τις πολύνεκρες πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου η ετοιμότητα της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών θα βελτιωνότανε κατακόρυφα προς το καλύτερο.
Δυστυχώς η καταστροφική πυρκαγιά που είχαμε σήμερα στην Σκόπελο δείχνει ότι εκλογές ήτανε και περάσανε. Το μέγεθος της καταστροφής ήταν τόσο μεγάλο όπου το νησί κηρύχτηκε σε έκτατη ανάγκη.


Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: