Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

Ο διπλός ρόλος του προέδρου του Ε.Β.Ε.Α. κ.Μίχαλου


Τις τελευταίες μέρες κατά την διάρκεια της συζήτησης του Ασφαλιστικού προβλήματος της Δ.Ε.Η. στα τηλεοπτικά Μ.Μ.Ε. βλέπουμε τον πρόεδρο του Ε.Β.Ε.Α. να υποστηρίζει ότι οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα έχουνε δεχτεί ένα μεγάλο πλήγμα από τις συνεχιζόμενες διακοπές ρεύματος της Δ.Ε.Η. και για αυτό φταίνε οι εργαζόμενοι της Δ.Ε.Η.
Κανείς δεν αμφισβητεί ότι αρκετές επιχειρήσεις έχουνε προβλήματα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Δ.Ε.Η. όπως όλοι μας άλλωστε. Αυτό όμως είναι τελείως διαφορετικό από την προσπάθεια απαξίωσης της απεργίας των εργαζομένων της Δ.Ε.Η. Γιατί απεργία όπου να μην υπάρχουν προβλήματα, μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει.
Ας δούμε όμως ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος του κ. Μίχαλου ή μάλλον καλύτερα ο διπλός του ρόλος.
Κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, υπήρξε μεγάλη ένταση με αποτέλεσμα να διακοπεί μετά την εισβολή εργαζομένων στην αίθουσα συνεδριάσεων.
Οι εργαζόμενοι είχαν εισβάλει και διέκοψαν τη συνεδρίαση του δ.σ. για τα μνημόνια συνεργασίας της Επιχείρησης με τη γερμανική RWE και τη Χαλυβουργική.

Παρόν ήταν και ο κ. Μίχαλος αφού είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Δ.Ε.Η. Το παράξενο είναι ότι το ότι είναι πρόεδρος της Ε.Β.Ε.Α. δεν αναφέρεται στο πλούσιο βιογραφικό του που υπάρχει στο site της Δ.Ε.Η. : < Κωνσταντίνος Μίχαλος, Σύμβουλος Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος σπούδασε Οικονομικές και πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Essex της Μ. Βρετανίας, ενώ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics & Political Science σε θέματα οικονομικών εφαρμογών. Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Aθηνών. Από το 1988 Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της βιομηχανικής - εξαγωγικής εταιρείας SWAN Α.Ε. που εδρεύει στο Κρυονέρι Αττικής. Από το 1993 ως το 2005 ήταν εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ και την τετραετία 1998-2002 Οικονομικός του Επόπτης. Το 2002 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του Αραβοελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και το 2004 αντιπρόεδρός του, ενώ το 2003 εξελέγη πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βορείου Αττικής. Το 2004 - 2005 διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Ανάπτυξης. Το 2005 - 2006 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομίας &. Οικονομικών.>

Αντιθέτως ο πραγματικός του ρόλος φαίνεται στην δήλωση του για το 2008 σαν πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α :< «Ευχή όλων είναι το 2008 να αποτελέσει μια χρονιά ορόσημο για την ελληνική οικονομία αλλά και την κοινωνία. Να είναι η χρονιά μέσα στην οποία θα δρομολογηθούν και θα ολοκληρωθούν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη ο τόπος για να πετύχουμε βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή. Οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, στην παιδεία, στη δημόσια διοίκηση, στο κράτος πρόνοιας, στην απεμπλοκή του Δημοσίου από επιχειρηματικές δραστηριότητες πρέπει να προχωρήσουν με συναινετικές και ταχείες διαδικασίες. Ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να υπάρξει για την περαιτέρω μείωση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης, ενώ αναγκαίες κρίνονται και οι γενικευμένες δράσεις για την καταπολέμηση της φτώχειας. Το ΕΒΕΑ είναι αποφασισμένο να συνεχίσει και να εντείνει τις προσπάθειές του για την υλοποίηση ενός μίγματος πολιτικής που θα διασφαλίσει τη συνέχιση της ανοδικής πορείας της ελληνικής οικονομίας και την κατανομή των ωφελειών της ανάπτυξης σε ολόκληρη την κοινωνία». Με φιλικούς χαιρετισμούςΚωνσταντίνος Μίχαλος >


Από την δήλωση φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι σαν να ακούμε τον κ. Καραμανλή στην βουλή κατά την διάρκεια των προγραμματικών του δηλώσεων για τις δήθεν μεταρρυθμίσεις της Ν.Δ. που χρειάζεται η χώρα. Ο διπλός του ρόλος φάνηκε προ λίγων μηνών όταν η διοίκηση της Δ.Ε.Η. επέβαλε νέες αυξήσεις στα τιμολόγια 15% ο κ. Μίχαλος στο διοικητικό συμβούλιο της Δ.Ε.Η. είχε προτείνει 30% αύξηση. Αλλά δεν θυμόμαστε τον κ.Μίχαλο να διαμαρτύρεται εκ μέρους του Ε.Β.Ε.Α. για τις μεγάλες αυξήσεις.

Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: