Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

Το δώρο του κ.Καραμανλή για την "γιορτή της γυναίκας"


Στις 12 Σεμπτεμβρίου 2007 στην εκπομπή του ALPHA με τον κ.Αυτιά ο κ.Παπανδρέου αποκάλυψε το κρυφό τότε σχέδιο της κυβέρνησης για την ασφάλιση των γυναίκων.Η αποκάλυψη ήταν μια επιστολή του υπουργείου Εξωτερικών (υπογράφει η κ. Κατερίνα Σαμιώτη «με εντολή υπουργού», δηλαδή της κ. Ντόρας Μπακογιάννη) προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ημερομηνία 22/9/2006 και ερμηνευόμενο, δεσμεύει τη χώρα να αυξήσει τα όρια των γυναικών, ώστε αυτά να εξισωθούν με τα αντίστοιχα των ανδρών.

Η απάντηση τότε της κυβέρνησης ήταν άμεση,ήταν κοντά και ο χρόνος των εκλογών και ουσιαστικά διεψευδέ τότε τον κ.Παπανδρεόυ όπως φαίνεται και στην απάντηση απο το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού και συγκεκριμένα απο τον κ.Ρουσόπουλο:

" ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου 2007

Με αφορμή σημερινή αναφορά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στα όρια ηλικίας των γυναικών στην συνταξιοδότηση, ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Παπανδρέου, για μια ακόμη φορά, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.Η Ν.Δ. επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι η χώρα μας δεν συμφωνεί με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης για τις γυναίκες. Αυτό έχει φανεί και σε μια σειρά από έγγραφα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κ. Παπανδρέου χρησιμοποίησε σήμερα ένα έγγραφο προς την Ε.Ε, αλλά δεν το διάβασε ολόκληρο. Σας διαβάζω τί λέει το έγγραφο, λίγες γραμμές πάνω από αυτά τα οποία είπε ο κ. Παπανδρέου. «Εξάλλου, οι Ελληνικές αρχές επιθυμούν να επαναλάβουν» (που σημαίνει ότι το έχουμε πει και άλλες φορές) «ότι το μεταβατικό συνταξιοδοτικό σύστημα του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων αντιμετωπίζει διαφορετικά τα δύο φύλλα, λόγω της διαφορετικής κοινωνικής πρακτικής, που συνίσταται στην ύπαρξη αυξημένων εξωεργασιακών υποχρεώσεων από την πλευρά των γυναικών (οικιακή εργασία, ανατροφή παιδιών, προστασία ηλικιωμένων). Μια απόλυτα ομοιογενής μεταχείριση, στην ουσία, θα σήμαινε άνιση μεταχείριση σε βάρος των γυναικών». Επίσης θέλω να σημειώσω ότι η χώρα μας, αφού έχει μια αντιπαράθεση ετών με την Ε.Ε για το θέμα αυτό, έχει παραπεμφθεί σε Δικαστήριο. Αν ίσχυε λοιπόν αυτό που λέει ο κ. Παπανδρέου και είχαμε συμφωνήσει με την άνοδο των ορίων ηλικίας για τις γυναίκες, δεν θα είχαμε παραπεμφθεί στο Δικαστήριο. Ισχύει τόσο απλά, όσο απλά ακούγεται. Καταλήγοντας, θέλω να πω ότι η εσκεμμένη παραποίηση, πέραν του ότι προδίδει πανικό, είναι εκ των πραγμάτων ατόπημα που έκανε ο κ. Παπανδρέου σήμερα. Θα σας δείξω όλα τα στοιχεία εκείνα, τα οποία έχει στη διάθεσή της η ελληνική κυβέρνηση και έχει αλληλογραφήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αποδεικνύουν αυτά τα οποία μόλις προανέφερα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το έγγραφο αυτό της ελληνικής Κυβέρνησης υπογράφεται από Υπουργό, ή κάποιον υπηρεσιακό παράγοντα;
Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι. Είναι υπηρεσιακά έγγραφα όλα. Δεν υπογράφεται κανένα από Υπουργό. Είναι όλα υπηρεσιακά έγγραφα, είτε από την αρμόδια νομική υπηρεσία, είτε από τους αρμοδίους παράγοντες. Σε κάθε περίπτωση αυτά τα έγγραφα αποτελούν στοιχεία αλληλογραφίας. Είναι αλληλογραφία με την Ε.Ε, ακριβώς διότι η Ε.Ε υποστηρίζει ότι πρέπει να είναι ίσα τα όρια συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών, ενώ εμείς υποστηρίζουμε ότι δεν πρέπει να αλλάξει το όριο γυναικών. Δηλαδή είναι ένα έγγραφο, το οποίο αποδεικνύει το εντελώς αντίθετο από αυτά που είπε ο κ. Παπανδρέου σήμερα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει πρόθεση να παραμείνει σταθερή στη θέση αυτή η Κυβέρνηση; Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η θέση της Κυβέρνησης είναι και θα είναι σταθερή. Γιʼ αυτό ακριβώς παραπεμφθήκαμε στο Δικαστήριο. Αν ίσχυε, επαναλαμβάνω, αυτό που λέει ο κ. Παπανδρέου, αν δηλαδή είχαμε αποδεχθεί να αλλάξουμε τα όρια των γυναικών, τότε δεν θα υπήρχε λόγος να μας παραπέμψει η Ε.Ε. στο Δικαστήριο. Μάλιστα θέλω να σας θυμίσω ότι, πριν από λίγους μήνες, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Μαγγίνας κάλεσε στο γραφείο του και συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και τους ζήτησε να συμμετέχουν στην ομάδα, η οποία θα καταρτίσει την επιχειρηματολογία υπέρ της μη αύξησης των ορίων. Δηλαδή και η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ δέχθηκαν πρόσκληση από την Κυβέρνηση να μετέχουν στην ομάδα εκείνη που θα επιχειρηματολογήσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, στο να μην αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης των γυναικών. Αντιλαμβάνεται κανένας ότι κάποιος από τους συνεργάτες του κ. Παπανδρέου «τον πήρε στο λαιμό του».
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα το θέμα, στην ουσία του δηλαδή θα λυθεί στο ευρωπαϊκό Δικαστήριο και είναι σε εξέλιξη.
Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ακριβώς. "

Επικαλούμενος ο κ.Καραμανλής τις μεταρυθμίσεις και την νωπή λαική εντολή απο τις εκλογές που έγιναν πρίν απο έξι μήνες ανεβασε τα όρια ηλικίας των γυναικών κατα 5 χρόνια,δηλαδη αυτό που υποστήριζε ο κ.Παπανδρεου πριν τις εκλογές.
Σήμερα φάνηκε ξεκάθαρα οτι ο κ.Καραμανλής ήθελε να αποφύγει κατα τον προεκλογικό χρόνο την συζήτηση για τα όρια ηλικίας των γυναικών.

Δυστυχώς όμως δεν πιστέψαμε τον κ.Παπανδρέου.

Απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: