Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ έχουνε δίκιο.

Ο κ.Καραμανλής εκλέχτηκε πρίν 6 μήνες με κυρίαρχο σύνθημα την συνέχιση των μεταρυθμίσεων.Σε αυτές τις μεταρυθμίσεις δεν συμπεριλαμβάνοταν και το ασφαλιστικό πρόβλημα που αφορά τους εργαζόμενους της ΔΕΗ.
Γιατί δυστυχώς αυτό που ξέχασε προκλητικά ο κ.Καραμανλής είναι οτι το 1999 με σύμφωνη γνώμη της Νεας Δημοκρατίας που ήταν στην αντιπολίτευση τότε,υπήρξε συμφωνία να συγκροτηθεί το Ταμείο των εργαζομένων της ΔΕΗ,το οποίο συνδέθηκε με το μέλλον της εταιρείας,που την τοτε περίοδο η ΔΕΗ μετοχοποιείθηκε και μπήκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Μετέπειτα ο νόμος 3029 του κ.Ρεππα,πάλι με σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων,εξαίρεσε το Ταμείο των εργαζομένων της ΔΕΗ,επειδή αναγνωρίστηκε αυτό το ειδικό καθεστώς.
Και ενω περιμένε κάποιος οτι αυτό το καθεστώς θα συνεχιστεί,ξαφνικα οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ γίνανε προνομιούχοι σύμφωνα με την αποψη που εξέφρασε ο κ.Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στον ALPHA Radio.
Είναι ξεκάθαρο οτι σκοπός της κυβέρνησης είναι άλλος.Είναι η προσπάθεια για άλλη μια φορα απαξίωσης μιας βιώσιμης εταιρείας που επι κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ήταν κερδοφόρα και με προόεδρο της ΔΕΗ τον κ.Νέζη πέρασε μια απο τις καλύτερες περιόδους της.
Πρέπει όλοι μας να συμπαρασταθούμε οσο μπορούμε στον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ,και επιτέλους να επιστρέψει η αλληλεγγύη των εργαζομένων που τόσο λείπει στην σημερινή μας εποχη.

Απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: