Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Η Διεθνής Διαφάνεια έριξε 14 θέσεις κάτω την Ελλάδα σε σχέση με το 2008.

__Δείκτης Διαφθοράς το 2009

___Δείκτης Διαφθοράς το 2008

Σύμφωνα με την Διεθνή Διαφάνεια ο δείκτης διαφθοράς (CPI) μετρά την διαφθορά στον δημόσιο τομέα σε 180 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο η οποία βασίζεται . σε 13 διαφορετικές έρευνες. (http://www.transparency.org/policy_research/surveys_indices/cpi/2009/cpi_2009_table κάντε κλίκ για να διαβάσετε τον πίνακα για όλες τις χώρες)

Υψηλότερη σκόρερ στο 2009 είναι η Νέα Ζηλανδία με 9.4, η Δανία με 9.3, η Σιγκαπούρη και τη Σουηδία σταθερά στο 9.2 και η Ελβετία στο 9.0


Η Ελλάδα δυστυχώς έχει πέσει 14 θέσεις σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.Πιο αναλυτικά το 2008 η Ελλάδα είχε καταλάβει την 57η θέση και έφτανε ένας χρόνος για να πέσει 14 θέσεις και να βρίσκεται το 2009 στην 71η θέση στον κόσμο.


Στην πτώση αυτή φυσικά βοηθήσανε πάρα πολύ τα σκάνδαλα της προηγούμενης κυβέρνησης δηλαδή το Βατοπαίδι,τα ομόλογα,οι κουμπάροι και πολλά αλλά.

Η διαφθορά αυτή για να αναχαίτιστει απαιτεί ισχυρή εποπτεία από την Βουλή, το δικαστικό σώμα ανεξάρτητο και με καλά αποτελέσματα, έλεγχος απο κατάλληλα στελεχωμένες υπηρεσίες για να καταπολεμηθεί η διαφθορά, η επιβολή του νόμου δίκαια σε όλους, επιβολή διαφάνειας στους δημόσιους προϋπολογισμούς, τα έσοδα και έξοδα, καθώς και ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης και μια δυναμική κοινωνία των πολιτών.


Για να δούμε θα τα καταφέρουμε στα επόμενα χρόνια να γίνουμε η Δανία του Νότου?


Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης


Δεν υπάρχουν σχόλια: