Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Προσοχή στους χάκερ που μετατρέπουν έναν Η/Υ σε συλλέκτη εικόνων και βίντεο παιδικής πορνογραφίας.


Οι ιοί των υπολογιστών κάνουν πολλά «πονηρά» και κακόβουλα πράγματα, ίσως όμως το χειρότερο είναι ότι μπορούν να μετατρέψουν έναν ανύποπτο χρήστη σε συλλέκτη εικόνων και βίντεο παιδικής πορνογραφίας, καθώς, χωρίς να το ξέρει, ο υπολογιστής του μετατρέπεται σε πορνογραφικό αποθηκευτικό χώρο.

Οι παιδόφιλοι χάκερ εκμεταλλεύονται τα μολυσμένα με ιούς μηχανήματα για να αποθηκεύουν και να βλέπουν από ασφαλή απόσταση το απεχθές υλικό τους, χωρίς φόβο ότι μπορούν να συλληφθούν, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία.

Ο ανυποψίαστος χρήστης εμφανίζεται εν αγνοία του ότι «σερφάρει» σε παράνομα sites και αποθηκεύει παιδοφιλικό πορνογραφικό υλικό –κάτι που δεν το συνειδητοποιεί μέχρι ίσως η αστυνομία να του χτυπήσει την πόρτα. Έτσι, υπάρχουν περιπτώσεις όπου αθώοι πολίτες έχουν κατηγορηθεί χωρίς λόγο ως παιδόφιλοι. Η κατάσταση περιπλέκεται, καθώς μερικοί παιδόφιλοι, όταν συλλαμβάνονται, δεν διστάζουν να απεκδυθούν των ευθυνών τους, ρίχνοντας το φταίξιμο σε κάποιον ιό που (δήθεν) μόλυνε τον υπολογιστή τους.

Έρευνες έχουν δείξει ότι μερικοί κομπιούτερ μπορεί να μολυνθούν και να προγραμματισθούν από τους χάκερ έτσι ώστε –χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη τους- να επισκέπτονται δεκάδες sites παιδικής πορνογραφίας ανά λεπτό και να «κατεβάζουν» εικόνες και βίντεο. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί, όταν ο χρήστης λείπει από το σπίτι του, αλλά έχει αφήσει τον υπολογιστή του ανοικτό και συνδεμένο στο διαδίκτυο.

Με τον ίδιο τρόπο, όταν χρήστης λείπει, ο χάκερ μπορεί με την ησυχία του να βλέπει το υλικό που έχει αποθηκεύσει στο σκληρό δίσκο του μολυσμένου υπολογιστή.

Ο χάκερ μπορεί να κάνει και διάφορα άλλα «κόλπα», όπως να αλλάξει την αρχική σελίδα του προγράμματος πλοήγησης του χρήστη, ώστε να δείχνει κάποια σκηνή πορνογραφίας, με προφανείς συνέπειες για τον χρήστη, ο υπολογιστής του οποίου βρίσκεται σε κοινή θέα από τα μέλη της οικογενείας του ή τους συναδέλφους τους στο γραφείο.

Οποιαδήποτε στιγμή, περίπου 20 εκατ. από τους συνολικά 1 δισεκ. υπολογιστές που είναι συνδεμένοι στο Ίντερνετ, είναι μολυσμένοι με ιούς που μπορούν να δώσουν στους χάκερ τον πλήρη έλεγχο του μηχανήματος, σύμφωνα με την εταιρία λογισμικού anti-virus F-Secure Corp.

Όλοι ευχόμαστε η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που διελευκάνει αυτά τα αδικήματα να είναι σε θέση να μπορεί να βοηθήσει τους ανυποψίαστους πολίτες.

Ένας σκεπτόμενος πολίτης

Πηγή:Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: