Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Σκάνδαλο ενός εκατομμυρίου ευρω με τις καρτες μετακίνησης ΑΜΕΑ στο Κιλκίς


Στον Εισαγγελέα παραδίδεται με εντολή της Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και της Υφυπουργού Φώφης Γεννηματά, το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π) του υπουργείου, σχετικά με την υπόθεση των δελτίων μετακίνησης ΑΜΕΑ στο νομό Κιλκίς.

Σύμφωνα με το πόρισμα κατά τη διετία 2007- 2008 σημειώθηκαν σοβαρές παρατυπίες με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο με ποσό μεγαλύτερο από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Όπως υποστηριζει η εφημεριδα ΜΑΧΗΤΗΣ του Κιλκίς, σύμφωνα με τα ευρήματα του ελέγχου, ο νομάρχης Ε. Μπαλάσκας, παρείχε ανακριβή στοιχεία στο ΚΤΕΛ Κιλκίς σε σχέση με τον αριθμό των ατόμων με αναπηρία που δικαιούνται δελτίων (καρτών) μετακίνησης, βάσει των οποίων χορηγείται εισιτήριο με έκπτωση στους κατόχους των ανωτέρων δελτίων.

"Από τα αποτελέσματα του πορίσματος, το 2007 και το 2008 σημειώθηκε μεγάλη υπέρβαση του αριθμού δικαιούχων, που είχε ως αποτέλεσμα να ζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο με ποσόν της τάξεως των 1.080.000! ευρώ.

Η σχετική βεβαίωση επί τη βάσει της οποίας ακολούθως ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Κιλκίς εξέδιδε σχετικό τιμολόγιο για την πληρωμή του ΚΤΕΛ , δεν εδόθη υπηρεσιακώς από πλευράς των αρμοδίων υπαλλήλων της νομαρχίας που διαθέτουν τα ακριβή στοιχεία των δικαιούχων, αλλά από πλευράς του νομάρχη!"
Η εφημερίδα υποστηρίζει ακόμη ότι αυτό είχε ως αποτέλεσμα για το έτος 2007 να χορηγηθούν 2.610 περισσότερες κάρτες, με πρόσθετο όφελος 355.612,5 ευρώ σε σχέση με το κανονικό ποσόν και για το έτος 2008, 5.383 περισσότερες κάρτες με επιπλέον ποσό 733.434,75 ευρώ!
Συμφωνα με πληροφορίες στο πορισμα αναφερεται ότι ο Νομαρχης Κιλκίς, υποστηρίζει από την πλευρα του ότι το όλο περιστατικο οφείλεται σε λαθος πληροφορηση που ειχε από υπαλληλο της Νομαρχίας.


Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: