Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Αποπομπή των δυο ειδικών φρουρών του Α.Τ. Αγ.Παντελεήμονα και ίδρυση Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας.



Όλοι μας γνωρίζουμε οτι το σημερινό σύστημα υποβολής και διερεύνησης καταγγελιών που να αφορά αστυνομικούς πάσχει. Η γνωστή σε όλους μας Ε.Δ.Ε. δηλαδη ένορκη δοιηκοιτική εξέταση.Είναι γνωστό επίσης ότι σε πολλές περιπτώσεις η εξέταση των καταγγελιών δεν είναι αντίστοιχη με την σοβαρότητα του περιστατικού.

Πέρα απο αυτό οι σημερινές πειθαρχικές διαδικασίες είναι χρονοβόρες και γραφειοκρατικές. Υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιος πρέπει να περιμένει ακόμα και ένα χρόνο για να πάρει στα χέρια του μια απόφαση που να τον δικαιώνει ή όχι.

Τέλος, το σημερινό σύστημα βασίζεται αποκλειστικά στις εσωτερικές διαδικασίες των Σωμάτων και εμπλέκει ελάχιστα τον καταγγέλλοντα πολίτη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχουμε περιπτώσεις όπου οι πολίτες αρνούνται να συνεργαστούν με τις αστυνομικές ή τις δικαστικές αρχές μιας και δεν τις εμπιστεύονται.
Διότι ουσιαστικά ο κάθε πολίτης αυτό που ζητά σε ένα ευνομούμενο κράτος είναι ένα κράτος δικαίου όπου όταν ο πολίτης υποβάλει μια καταγγελία εις βάρος κρατικού λειτουργού να παίρνει απάντηση σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Και αυτός είναι ο στόχος του κ.Χρυσοχοίδη.Για την υλοποίηση αυτού του στόχου ιδρύθυκε η μια νέα υπηρεσία η οποία θα ονομάζεται Υπηρεσία Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας.

Θέλοντας να δείξει το πνεύμα που θα διέπει αυτή την υπηρεσία ο κ.Χρυσοχοίδης αναφέρθηκε στο προχθεσινό περιστατικό δύο Ειδικών Φρουρών του Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα που επέδειξαν απαράδεκτη συμπεριφορά και άσκησαν βία σε μία γυναίκα με ένα παιδί.
Έτσι αποφάσισε οτι οι δύο αυτοί κύριοι δεν έχουν καμία θέση στο Αστυνομικό Σώμα δίνοντας εντολή στον Αρχηγό της Αστυνομίας να προβούν στα νόμιμα οι αρμόδιοι και να γίνουν όλες οι ενέργειες ούτως ώστε να μην επιστρέψουν ποτέ ξανά στο Σώμα οι δύο συγκεκριμένοι Ειδικοί Φρουροί.

Επιτέλους δικαιώθηκε ο πρώτος πολίτης χωρίς την Ε.Δ.Ε. η οποία τόσα χρόνια κουκούλωνε τις αυθαιρεσίες των αστυνομικών.


Ένας απλός σκεπτόμενος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: