Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Κύρηξε "πτώχευση" η ΑΤΤΙΚΑ-ΚΑΤ με την υπαγωγή της στο άρθρο 99.Άλλη μια κατασκευαστική εταιρεία με πήλινα πόδια.


Αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007 κατέθεσε η εταιρία ΑΤΤΙ-ΚΑΤ ΑΤΕ. Σύμφωνα με την εταιρεία προέβη σε αυτή την ενέργεια, λόγω του προβλήματος ρευστότητας, που αντιμετωπίζει από τις καθυστερήσεις στις εισπράξεις της, συνεπεία της έλλειψης ρευστότητας στην ελληνική αγορά και της εν γένει οικονομικής κρίσης.


Κατά την κατάθεση της αιτήσεως περί υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής, εκδόθηκε προσωρινή διαταγή, που διατάσσει την αναστολή των ατομικών διώξεων των πιστωτών σε βάρος της εταιρίας, μέχρι και τη συζήτηση της αίτησης.

Στην εταιρεία συμμετέχει ο γνωστός επιχειρηματίας κ.Πανούσης αλλά και μια άλλη μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία η ΤΕΡΝΑ.Η συγκεκριμένη κατασκευαστική εταιρεία με την υπ' αριθμ. 1862-31/1/2003 απόφαση του Υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ είχε καταταγεί στην 7η τάξη Μ.Ε.ΕΠ. και έλαβε το σχετικό πτυχίο την 3/2/2003.

Συμμετείχε σε πολλά απο τα μεγάλα έργα τα οποία έγιναν κατα καιρούς στην Ελλάδα.Κατασκευές αυτοκινητοδρόμων,μεγάλων νοσοκομείων της χώρας αλλά και στο ΜΕΤΡΟ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ακόμα είχε και συμμετοχή σε έργα με συμβάσεις παραχώρησης όπως είναι η Αττική Οδός και το ΣΕΑ στην εθνική Αθηνών Λαμίας.

(Δείτε τα έργα της ΑΤΙΙΚΑ-ΚΑΤ http://www.attikat.gr/ergagr_00.asp?lang=GR)

Σίγουρα όλες οι εταιρείες περνάνε μια δύσκολη χρονιά αλλά είναι προκλητικό μια τέτοια εταιρεία με τόσα έργα στο ενεργητικό της στην πρώτη πραγματικά δύσκολη χρονιά να ζητά προστασία απο τους πιστωτές της. Με την ενεργειά της αυτή η εταιρεία δείχνει οτι τελικά ήτανε μια εταιρεία με πήλινα πόδια όπου στην πρώτη δύσκολη χρονιά κύρηξε ουσιαστικά πτώχευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: