Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" τρομοκρατεί τους πολίτες με τα άρθρα της αλλά και ενισχύει τις θέσεις των κερδοσκόπων που θέλουν να χρεωκοπήσει η Ελλάδα.


Γίνεται όλο και πιο αντιληπτό οτι ο ρόλος των δημοσιογράφων και των εκδοτικών συγκροτημάτων δεν είναι μόνο η ενημέρωση των πολιτών αλλά και η στήριξη συμφερόντων τα οποία κατα καιρούς αλλάζουν.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος του Πρωθυπουργού κ.Παπανδρέου με τον δημοσιογράφο κ.Σώκο της Ελευθεροτυπίας.Και αυτό το αναφέρουμε γιατί ο κ.Σώκος με ανακριβή στοιχεία υπηρετεί αυτός όπως και η εφημερίδα στην οποία εργάζεται άλλα συμφέροντα απο αυτά της ενημέρωσης.Ουσιαστικά οι αναφορές της Ελευθεροτυπίας είναι βούτυρο στο ψωμί των κερδοσκόπων που αποσκοπούν στην χρεωκοπία της Ελλάδας και κατ'επέκατση της Ευρωζώνης.


Π. ΣΩΚΟΣ («ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»): Κύριε Πρόεδρε, παρουσιάσατε και χθες και προ ολίγου, μια αισιόδοξη εικόνα για τη μείωση του ελλείμματος. Όμως υπάρχει μια υστέρηση εσόδων της τάξης των 3.2 δις ευρώ, η ύφεση βαθαίνει με ρυθμό 3,7, ανάπτυξη δεν υπάρχει.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι για να πιάσετε το στόχο της μείωσης του ελλείμματος το 2010, που έχετε θέσει, πρέπει να πληρώσουν και πάλι αυτοί που δεν φταίνε για την κρίση και οι οποίοι, σύμφωνα με αυτά που λέγατε προεκλογικά, δεν θα πλήρωναν.

Την ίδια στιγμή, επειδή είπατε και για «μετρολογία», ακούμε ότι η «τρόικα» έρχεται αύριο και θα ζητήσει ένα νέο σχέδιο περικοπής των μισθών. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο, γιατί οι μισθωτοί και οι εργαζόμενοι δεν έχουν να πληρώσουν.

Το ερώτημά μου είναι, μήπως η λύση της αναδιάρθρωσης του χρέους πλέον είναι πιο κοντά από κάθε άλλη φορά; Σκέφτεστε και με ποιες προϋποθέσεις να προχωρήσετε σε αυτή την έξοδο;

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Θα ξεκινήσω από το τελευταίο που είπατε. Η λογική της αναδιάρθρωσης του χρέους, ουσιαστικά δηλαδή το να είχαμε πει κάποια στιγμή ότι προχωράμε σε στάση πληρωμών, θα ήταν καταστροφική για την οικονομία μας, για την αξιοπιστία μας, για το μέλλον μας. Τότε θα ήταν που θα μιλάγαμε, όχι για το δέκατο τρίτο και δέκατο τέταρτο μισθό, ή μάλλον για τη σύνταξη ή τον μισθό, αλλά θα μιλάγαμε για τον τρίτο και τον τέταρτο και τον πέμπτο μισθό στο δημόσιο τομέα.

Θα μιλάγαμε για την πιθανή κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος. Θα μιλάγαμε για τον αποπληθωρισμό των περιουσιών των Ελλήνων, σε τέτοιο βαθμό που θα ήταν μια τραγωδία για κάθε νοικοκυριό. Και αυτό ακριβώς αποφύγαμε. Άρα, δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση και κάναμε αυτό που κάναμε, ακριβώς για να μην μπούμε σε μια λογική χρεοκοπίας.

Σε ό,τι αφορά τα νέα μέτρα και πάλι να σας πω: δεν υπάρχουν νέα μέτρα. Υπάρχουν αυτά τα οποία αποτυπώνονται στη σύμβαση που έχουμε υπογράψει για τα 110 δις ευρώ, για τη στήριξη από το μηχανισμό, το μηχανισμός στήριξης όπως λέγεται, τον οποίο εμείς ζητήσαμε.

Βεβαίως, πέραν αυτών, είναι και οι προτεραιότητες τις οποίες εμείς θέτουμε. Βεβαίως θα κάνουμε μεγάλες αλλαγές στην παιδεία. Δεν μας έχει ζητήσει κανένας να κάνουμε αλλαγές στην παιδεία.

Εμείς το θέλουμε, γιατί ξέρουμε ότι αν δεν κάνουμε αλλαγές στην παιδεία, η Ελλάδα δεν θα έχει την ανάπτυξη που θέλουμε, τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Δεύτερον, απ’ ό,τι γνωρίζω, δεν είναι 3,5 δις η στέρηση, είναι περίπου 1,5 δις. Και όπως σας είπα, με το ρυθμό που πηγαίνουμε και με τα μέτρα τα οποία ήδη έχουμε πάρει, έχουμε κάθε πεποίθηση ότι θα φτάσουμε στο στόχο, όπως τον έχουμε αποτυπώσει, στο τέλος του 2010. Και αυτός είναι ένας άθλος για οποιαδήποτε κυβέρνηση, πόσο μάλλον για ελληνικές κυβερνήσεις, που πάντα υπερέβαιναν, σε καλές εποχές, τους προϋπολογισμούς. Δεν έχω ακούσει τίποτα για νέα περικοπή μισθού.

Αν εσείς έχετε κάποια πληροφόρηση, εγώ πάντως τέτοια πληροφόρηση δεν έχω. Γι’ αυτό λέω προσοχή στο τι λέμε και τι κλίμα δημιουργούμε.


Και για να δυναμώσουμε αυτή την άποψη , σας δείχνουμε πρωτοσέλιδο της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας 2 μήνες πρίν και πιο συγκεκριμένα το Φύλλο 1690 στις 27 Ιουνίου 2010.
Τίτλος "ΚΑΓΚΕΛΑ ΠΑΝΤΟΥ!".
Στο άρθρο της εφημερίδας είναι "αποκαλυπτικό" για το το τι πρόκειται να γίνει τον Σεμπτέμβριο δηλαδή σήμερα.(Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=27/06/2010&id=177425)

Ο οποισδήποτε αντιλαμβάνεται οτι το άρθρο αυτό , προσθέτοντας και τις απόψεις των δημοσκόπων έγινε για να δημιουργήσει ένα κύμα απαισιοδοξίας και τρομοκρατίας στους πολλούς αναγνώστες της εφημερίδας.Να αναφέρουμε επίσης οτι αυτή την "δημοσιογραφική" συμπεριφορά την βλέπουμε και απο άλλες εφημερίδες αλλά κυρίως την βλέπουμε απο τα MEDIA με τα βραδυνά δελτία ειδήσεων.

Και το ερώτημα είναι πότε οι μεγαλοδημοσιογράφοι θα κάνουν αυτό το οποίο πρέπει,δηλαδή την ενημέρωση των πολιτών?

Δεν υπάρχουν σχόλια: