Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

Η αστυνομία συνέλαβε τον επικεφαλής κλιμακίου του ΣΔΟΕ στα Ιόνια νησιά για φακελλάκι.Σε εξέλιξη η προσπάθεια σύλληψης των άλλων δυο συνεργών του.


Είναι πολύ δύσκολο για κάποιους που έχουν μάθει τόσα χρόνια στα φακελλάκια να τα ξεκόψουν μονομιάς και να γίνουν απο την μια μέρα στην άλλη σωστοί υπάλληλοι.

Απόδειξη η κοινή ανακοίνωση πρίν απο λίγο του υπουργείου Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη όπου αναφέρεται στο κλιμάκιο του ΣΔΟΕ που έκανε τις τελευταίες ημέρες ελέγχους στα Ιόνια νησιά, αναζητώντας φορολογούμενους με χαρακτηριστικά υψηλής και πολυτελούς διαβίωσης, όπως οι ιδιοκτήτες σκαφών, βιλών και πισινών.(Διαβάστε την ανακοίνωση http://www.yptp.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=3274&Itemid=447&lang = )

Αλλά αντί να κάνουν αυτό που στην πραγματικότητα τους έχουν αναθέσει οι πολίτες,αυτοί προτίμησαν να ζητήσουν φακελάκι 30.000 ευρώ για να μην κάνουν έλεγχο σε πισίνες της Κέρκυρας.

Πιο συγκεκριμένα κατά τους ελέγχους, εντόπισαν κατασκευαστική εταιρεία με ειδίκευση στις πισίνες και απέσπασαν από το ηλεκτρονικό της αρχείο σημαντικά στοιχεία για πολίτες που είχαν αποκτήσει πισίνες. Αντί όμως να ολοκληρώσουν τους σχετικούς ελέγχους με διασταύρωση των στοιχείων, επέλεξαν να διαπραγματευτούν την επιστροφή της πολύτιμης δισκέτας στην κατασκευαστική εταιρεία, έναντι 30.000 ευρώ.

Το «ραντεβού» για τη συνάντηση κλείστηκε για το μεσημέρι της Τρίτης, ωστόσο η κατασκευαστική εταιρεία ενημέρωσε την Ασφάλεια, με αποτέλεσμα την παρέμβαση της αστυνομίας και τη σύλληψη του επικεφαλής του κλιμακίου, ο οποίος μάλιστα έχει και έντονη συνδικαλιστική δράση. Πρόκειται για τον επί χρόνια πρόεδρο των εφοριακών στα Ιόνια νησιά, Γιάννη Μέξα, ο οποίος, με εντολή των σημερινών αρμόδιων, μετατέθηκε πρόσφατα στο ΣΔΟΕ. Ο κ. Μέξας είναι εξέχον συνδικαλιστικό στλελεχος της ομοσπονδίας εφοριακών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού και αναζητούνται οι συνεργοί του. Τελευταίες πληροφορίες απο το site protothema.gr αναφέρουν ότι διέφυγαν με σκάφος από το νησί, καταδιωκόμενοι από την αστυνομία, προς άγνωστη κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: