Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Τόσες δεκαετίες οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ. κλέβανε τους πολιτες με την φορολογησή τους,τώρα κλείνουν δρόμους και λιμάνια.



Φορολογική συνείδηση,φορολόγηση,δίκαια φορολόγηση είναι κάποιες έννοιες οι οποίες έγιναν τον τελευταίο χρόνο κατανοητές απο τους ιδιοκτήτες φορτηγών Δημοσίας Χρήσης.Για του λόγου το αληθές διαβάστε πιο πάνω την φορολογία εισοδήματος που είχανε μέχρι πρίν ένα χρόνο απο όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις .Κυβερνήσεις οι οποίες με πελατειακή σχέση αφήνανε τους ιδιοκτήτες φορτηγών Δημοσίας Χρήσης να αλωνίζουνε όπως θέλανε στην φορολογία εισοδηματός τους.(Διαβάστε την εγκύκλιο http://www.anaconda.gr/database/anapublish/art2.php?artid=2182&title=%D0%CF%CB.1164/12.11.08&print=1)

Ξεχνάνε οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δημοσίας Χρήσης οτι τόσες δεκαετίες ουσιαστικά με την προκλητική φορολογησή τους κλέβανε τους υπόλοιπους πολίτες αυτής της χώρας είτε λέγονταν μισθωτοί είτε λέγονταν συνταξιούχοι ή κάτι άλλο.

Και έχουν το θράσσος να κλείνουν λιμάνια και δρόμους για να γλιτώσουν όπως λένε την περιουσία τους.Ποιά περιουσία?Αυτή που δημιουργήθηκε με το να μην πληρώνουν τους φόρους τους αναλογικά τόσες δεκαετίες?Ο πίνακας  είναι αποκαλυπτικος.Να επισημάνουμε επίσης οτι τα εισοδήματα αυτά δεν δικαιολογούν την μέχρι πρότεινος αξία των αδειών δηλαδη 200000 ευρώ ή 300000 ευρώ.

Αντιθέτως δείχνει περίτρανα οτι οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δημοσίας Χρήσης δημιουργήσανε αυτή την περιουσία κλέβοντας τους υπόλοιπους πολίτες με την ευθύνη πάντοτε των προηγούμενων πελατειακών κυβερνήσεων.

Για αυτό και η κοινωνία είναι απεναντί τους.Διότι εξαιτίας τους τα ράφια των σούπερ-μάρκετ αδειάζουν,οι κερδοσκόποι παραμονεύουν για να αυξήσουν τις τιμές,σε μια περιόδο δύσκολη ιδιαίτερα για τους πολίτες που έχουν χαμηλό εισόδημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: