Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Το 1961 ψηφίζανε και τα δένδρα,το 2010 ψηφίζουν και τα σπίτια υπο την καθοδήγηση του κ.Κακλαμάνη.Απάντηση Ραγκούση στο MEGA.



Η φράση ψήφισαν ακόμα και τα δένδρα ήταν μια παροιμιώδης φράση του Γεωργίου Παπανδρέου με την οποία χαρακτήριζε το μέγεθος της βίας και νοθείας που είχε παρατηρηθεί στις βουλευτικές εκλογές του 1961.

Συγκεκριμένα από τις έρευνες που έγιναν αμέσως μετά τις εκογές εκείνες, τόσο από τον εκλογοδικείο όσο και από τη νομαρχία και τις αστυνομικές αρχές διαπιστώθηκε ότι κάποιοι κάτοικοι εκλογείς της πρωτεύουσας είχαν δηλώσει ως μόνιμη διεύθυνση κατοικίας την οδό Καβάλας 108 όπου εκεί αντί κτίσματος υπήρχε ένας μικρός δημοτικός κήπος (αλσύλλιο) με κάποια δένδρα.

Οπότε από τη στιγμή που κάποτε βρέθηκε τρόπος και ψήφισαν τα δέντρα, γιατί σήμερα να μην βρεθεί τρόπος να ψηφίσουν ανύπαρκτοι μετανάστες; Κάπως έτσι φαίνεται ότι το σκέφτηκαν στον δήμο της Αθήνας και ο κ.Κακλαμάνης.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα απο την αρχή.Οι υπηρεσίες του δήμου της Αθήνας κατάφεραν να εγγράψουν στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών «ανύπαρκτους» μετανάστες, κυρίως από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία), χρησιμοποιώντας ψεύτικα ή πλαστά στοιχεία. Το θράσος των εμπνευστών της απάτης ήταν τέτοιο, ώστε δεν τους εμπόδισε να δηλώσουν διευθύνσεις στις οποίες θα βρει κανείς, αντί για κατοικίες και ανθρώπους,

- οικόπεδα,

- μισογκρεμισμένα σπίτια,

- σφραγισμένα και καρφωμένες με ξύλα εισόδους,

- καταστήματα (βρέθηκε μια ψαραγορά και μια ταβέρνα).

Όλα αυτά τα ενδιαφέροντα στοιχεία έφερε στην δημοσιότητα η εφημερίδα Ποντίκι πρίν λίγες μέρες.Ενδιαφέρον στοιχείο ακόμη είναι ότι σε ορισμένες περιοχές και σε συγκεκριμένους δρόμους στις διευθύνσεις - μαϊμού δηλώνονται μετανάστες από συγκεκριμένες χώρες. Στα Πετράλωνα, για παράδειγμα, σε δυο - τρεις δρόμους της περιοχής φαίνεται να είναι μαζεμένοι περίπου 200 Βούλγαροι. Διαπιστώνεται μάλιστα ότι σε έναν μόνο δρόμο βρίσκονται στη σειρά μονοκατοικίες, οι οποίες έχουν δηλωθεί ως εικονικές διευθύνσεις κατοικίας αλλοδαπών που είναι άγνωστοι στη γειτονιά, ενώ άλλοι διαμένουν σε άλλες περιοχές της Αθήνας ή ακόμη και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Έχουμε λοιπόν και λέμε:

Δημοφώντος 46: Είναι μια ακατοίκητη παλαιά μονοκατοικία με καρφωμένα ξύλα στην πόρτα. Φέρεται ως κατοικία του 55χρονου Nikolay N., που είναι γραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους με α/α 40.

Μυκάλης 19: Κλειστός χώρος με λαμαρίνες, με την ένδειξη εργοτάξιο, είναι περισσότερο από βέβαιο ότι δεν μπορεί να είναι και κατοικία. Και όμως έχει δηλωθεί ως κατοικία των εκ Βουλγαρίας Ivet C. και του Atanas C., που είναι γραμμένοι για να ψηφίσουν (εκλογικοί κατάλογοι με α/α 3 και 4 αντιστοίχως).

Δημοφώντος 56: Προκλητική και εμφανής η εξαπάτηση. Αυτό το οικόπεδο στα Άνω Πετράλωνα έχει δηλωθεί ως κατοικία της 32χρονης Svetlana S. από τη Βουλγαρία, η οποία είναι γραμμένη στους εκλογικούς καταλόγους με α/α 49.

Μυκάλης 17: Είναι ένα ακατοίκητο νεοκλασικό κτίσμα και έχει δηλωθεί ως διεύθυνση κατοικίας της Svetla S., 40 χρονών (εκλογικοί κατάλογοι διαμέρισμα α/α 47).

Δημοφώντος 78: Παλαιό κτίσμα με σφραγισμένα παράθυρα, που, όπως φαίνεται, δεν μπορεί να είναι και η κατοικία της 27χρονης Mirela C. από την Πολωνία, που είναι γραμμένη στους εκλογικούς καταλόγους με α/α 17.

Αλόπης 8: Είναι ένα ακατοίκητο χαμόσπιτο, του οποίου μέχρι και η είσοδος είναι κλεισμένη από φυλλωσιές, στοιχείο που δείχνει την εγκατάλειψη. Έχει δηλωθεί ως διεύθυνση κατοικίας από τη Mariyana Y., 39 ετών, η οποία είναι γραμμένη στους εκλογικούς καταλόγους με α/α 141.

Δημοφώντος 44: Είναι μια παλαιά μονοκατοικία με πράσινη αλυσοδεμένη πόρτα και η οποία δείχνει ακατοίκητη πολύ καιρό. Παρ’ όλα αυτά έχει δηλωθεί ως διεύθυνση κατοικίας της Daniela U., 36 ετών, γραμμένης στους εκλογικούς καταλόγους με α/α 50.

Κειριαδών 60: Είναι ένα κλειστό ισόγειο κατάστημα, μια κλειστή ψαραγορά (!), όπου και η διπλανή είσοδος είναι με λουκέτα. Έχει δηλωθεί ως κατοικία της Margarita I., 57 ετών, και του Kipro K., 34 ετών (α/α εκλογικών καταλόγων 54 και 73 αντίστοιχα).

Δημοφώντος 80: Το κτίσμα φιλοξενεί μια ταβέρνα της περιοχής και όχι την Donka, 55 ετών, που είναι γραμμένη στους εκλογικούς καταλόγους με α/α 12. Η γυναίκα έχει άγνοια για την εγγραφή αυτή, αφού στην Ελλάδα είναι μόλις δυόμισι μήνες!

Δημοφώντος 28: Ακόμη ένα κτίσμα ακατοίκητο με σφραγισμένη πόρτα, που έχει δηλωθεί όμως ως διεύθυνση κατοικίας της Vasilika K., 60 ετών (α/α εκλογικών καταλόγων 32).

Μυκάλης 10: Παλαιά μονοκατοικία με σφραγισμένα πράσινα παράθυρα με ξύλα, που δείχνει σαφέστατα ότι είναι ακατοίκητη. Εχει δηλωθεί ως κατοικία της Natalia K., 25 ετών, και της Raya K., 29 ετών, (γραμμένες στους εκλογικούς καταλόγους με α/α 22 και 24 αντίστοιχα).

Μυκάλης 2: Ακόμη ένα ακατοίκητο παλαιό κτίσμα με καρφωμένα ξύλα στα παράθυρα. Η διεύθυνση αυτή είναι δηλωμένη από την Yuliya K., 31 ετών, και την Stanka P., 55 ετών (α/α εκλογικών καταλόγων 28 και 42 αντίστοιχα).

Αλόπης 6: Στη διεύθυνση αυτή έχει δηλωθεί ακόμη ένα οικόπεδο (!) ως κατοικία δύο γυναικών από τη Βουλγαρία. Είναι η Nadezhda D., 53 ετών, και η Mariana U., 47 ετών, που είναι γραμμένες στους εκλογικούς καταλόγους με α/α 68 και 135 αντίστοιχα.

Κειριαδών 96: Είναι ένα ισόγειο κτίσμα που έχει μόνο καταστήματα. Έχει δηλωθεί ως κατοικία της Zornitsa M., 36 ετών. (Είναι γραμμένη με α/α 83).

Δημοφώντος 50: Είναι μια κλειστή μονοκατοικία με λουκέτο στην πόρτα, η οποία έχει δηλωθεί ως διεύθυνση κατοικίας της Boryana S., 29 ετών (α/α 44).

Έπειτα από όλα αυτά ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης έδωσε έντολή στους επιθεωρητές-ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης να διεξάγουν έρευνα. Οι επιθεωρητές έλεγξαν δειγματοληπτικά περίπου 300 περιπτώσεις εγγραφών από τις περίπου 1.300 που εμφανίζονται στους καταλόγους του Δήμου Αθηναίων και διαπίστωσαν ότι δεν είχαν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες.

Στο κεντρικό δελτίο ειδησεων του MEGA σήμερα ο κ.Κακλαμάνης προσπαθησε να ξεφύγει απο τις ευθύνες του αλλά η παρεμβαση του κ.Ραγκούση έβαλε τα πράγματα στην θέση τους.

Στην παρεμβασή του ο κ.Ραγκούσης ανέφερε τα εξής:

“.........Ραγκούσης: Δυστυχώς για την Ελλάδα του 2010 εντοπίστηκαν παράνομες εγγραφές μελλοντικών παρολίγο ψηφοφορών υπηκοότητας Βουλγάρων στον δήμο της Αθήνας.Είναι σε εξελιξη μια εκτεταμένη έρευνα όχι μόνο για να αποκαλύψουμε τις ευθύνες όπου υπάρχουν για αυτό το οποίο συνέβη αλλά κυριως που μας ενδιαφέρει άμεσα αυτή την στιγμή να αποτρέψουμε..

Τρέμη :Τι εννοείται,υπήρξε δηλαδή προσπάθεια νοθείας?

Ραγκούσης: Βεβαίως,βεβαίως

Τρέμη: Και ποιός θεωρείται οτι έχει ευθύνη για αυτό?

Ραγκούσης: Εβδομηντα δύο περιπτώσεις και ήδη η μεγάλη μας έννοια έιναι πως θα εντοπίσουμε..

Τρέμη: Λέτε οτι είναι ευθύνη του κ.Κακλαμάνη αυτό?

Ραγκούσης: Λέμε οτι ο εισαγγελέας και το σώμα επιθεωρητών και ελεγκτών αλλά και η περιφέρεια Αττικής θα διαπιστώσει στην πορεία ποιοί ακριβώς έχουν ευθύνη.Αυτό που άμεσα μας ενδιαφέρει είναι αυτοί οι άνθρωποι να μην ψηφίσουν γιατί όπως καταλαβαίνετε αυτό θα αλλοιώσει,δεν εχει σημασία το ποσοστό σημασία έχει έστω και ένας και σημασία έχει να διακριβώσει κανείς ποιά κενά σε ποιές διαδικασίες στον δήμο της Αθήνας υπήρχαν και για ποιο σκοπό που έφτασαν στο σημείο το 2010 η Ελλάδα να ξαναγυρίσει δυστυχώς σε πάρα πολύ αρνητικές εποχές.

Τσίμας: Κ.Ραγκούση έχετε αίσθηση αν αυτό μπρεί να είναι λάθος?

Ραγκούσης: Δεν είναι λάθος.Το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης κ.Τσίμα επιβεβεβαιώνεται δυστυχώς,δεν είναι λάθος.Υπάρχει στην συγκεκριμένη περίπτωση συγκεριμένη πρόθεση να γίνει παράνομη εγγραφή ψηφοφόρων............................”

Αντιλαμβανόμαστε όλοι μας οτι ο κ.Κακλαμάνης δεν μπορεί να κρυφτέι πλέον πίσω απο τις υπηρεσίες του Δήμου της Αθήνας και πρέπει επιτέλους να δώσει εξηγήσεις.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ποιος ωφελείται;
Aυτή είναι η σωστή ερώτηση.
Σίγουρα όχι ο Κακλαμάνης μιας και ο Καμίνης έχει Βουλγάρα υποψήφια...